« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
CAREVI

Islanđani protiv braka, vjere, bankstera ...

Island je očito primjer nove Utopije koji se ne sviđa raznoraznim moćnim gomilicama, no kako ih malo i daleko su, ne zamaraju se njihovim navikama ...

Kad je tamo lijepo ...
Kad je tamo lijepo ... (Screenshot YouTube)
Više o

djeca

,

brak

,

Island

,

vjera

,

izvanbračni odnosi

Island sve više postaje nova Utopija, mjesto gdje je sve moguće, a istovremeno sve funkcionira, što nedvojbeno jako ide na živce kreatorima Novog svjetskog poretka.

Prvo su odbili sanirati propale banke i potrpali u zatvore sve bankstere i političare koji su ih podržavali, zatim su vjeru i Bibliju poslali u povijest, a sada rade isto s brakom i djecom. Naime, dvije trećine djece na Islandu rođeno je izvanbračno ...

Primjerice, u SAD-u je oko 40 posto beba rođeno izvan braka, a radi se o državi koja je po tom pitanju u zlatnoj sredini. S druge strane, u konzervativnoj Turskoj tek je 3 posto nevjenčanih majki.

Na vrhu popisa po broju nevjenčanih majki, je Island. Više od dvije trećine islandskih beba, čak 67 posto, rađa se u zajednicama koje nisu ozakonjene, nisu brak. To bi za neka društva još uvijek mogao biti sramotan podatak, no Islanđani nemaju tih problema.

'Imate taj grozan pojam- razorene obitelji,' rekla je Islanđanka Bryndis Asmundottir. 'Što zapravo znači samo da ako ste se razveli, nešto ste razbili, razorili. Ali to nije slučaj na Islandu. Mi živimo u tako malom i sigurnom okruženju, a žene imaju toliko slobode. To je način da izaberete svoj život.'

Bryndis ima troje djece sa dva partnera, ne žali ni za čim, niti se srami ičega. Ona objašnjava da ne postoji nikakva moralna stigma ako si trudan da moraš biti u braku, osim možda od one jako religiozne manjine koji ipak takve slučajeve osuđuju.

I njena zemlja jamči neke od najatraktivnijih roditeljskog dopusta u svijetu: devet mjeseci na 80% plaće (tri mjeseca za mamu, tri za tatu i još tri koje mogu podijeliti).

Obzirom na takvu politiku žene su ohrabrene na trudnoću, ne treba im vjenčani prsten da bi mogle planirati djecu.

'Mislimo da su dijamanti zlo,' ​​Bryndis kaže uz smijeh.

Podsjetimo, početkom godine objavljeni su rezultati ankete koju je provela Islandska etička humanistička udruga, a koja nije pronašla niti jednu osobu mlađu od 25 godina koja vjeruje u priču o stvaranju svijeta zapisanu u Bibiliji. Skoro 94 posto pripadnika iste dobne skupine vjeruje da je svijet stvoren Velikim praskom, a ostali ili nemaju mišljenje ili smatraju da je moglo do toga doći na neki drugi način.

30.03.2016. 10:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh