« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
TERORIZAM

Islamski ekstremist upozorava na moguće napade u Europi

Uhićeni Ahmad S pripada Islamskom pokretu Uzbekistana, za koji se smatra da je proveo napade na snage NATO-a koje djeluju u Afganistanu

terorizam terorist islam
terorizam terorist islam (Shutterstock)
Više o

SAD

,

Njemačka

,

Afganistan

,

terorizam

,

Islam

,

ekstremizam

U Afganistanu uhićeni islamski ekstremist, rođen u Njemačkoj, upozorio je na moguće terorističke napade u Njemačkoj i susjednim zemljama.

Tjednik Der Spiegel objavio je da je 36-godišnji muškarac, identificiran kao Ahmad S, na napade upozorio za ispitivanja u vojnom zatvoru vojske SAD-a u Bagramu. List dodaje da njemačka vlada ispituje njegovo svjedočenje.

Ahmad S osumnjičen je da pripada Islamskom pokretu Uzbekistana (IMU), militantnoj islamističkoj skupini za koju se smatra da je provela napade na snage NATO-a koje djeluju u Afganistanu.

Dužnosnici njemačke vlade potvrdili su da su u kontaktu s vlastima SAD-a kako bi osumnjičenom muškarcu pokušali ponuditi konzularnu pomoć.

Der Spiegel je izvijestio da je muškarac, koji ima dvojno njemačko i afganistansko državljanstvo, u ožujku 2009. putovao u regiju, na granicu Afganistana i Pakistana u logor za obuku militanata.

Ahmad S je imao kontakte s džamijom Taiba u Hamburgu u koju su dolazili i organizatori napada 11. rujna 2001. godine, napisao je list. Tu su džamiju hamburške vlasti zatvorile prošlog mjeseca. (hina/metro-portal)

05.09.2010. 00:04:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh