« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
WEB TERORISTI

Islamistički hakeri napali stranice HHO-a i ZaMirNET-a

Napad na naše stranice ne mogu povezati s nikakvim djelovanjem HHO-a, rekao je Čičak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar / CROPIX )
Više o

HHO

,

Ivan Zvonimir Čičak

,

hakeri

,

nova knjiga

,

Ahmed Ghailani

Internetske stranice Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) i udruge ZaMirNET nedostupne su jer ih je "napala" turska islamistička hakerska skupina "Hexboot3r".

Umjesto službenih stranica dviju udruga na adresama www.hho.hr i www.zamirnet.hr otvara se poruka hakera ispisana na engleskom jeziku u kojoj piše: "Naš rat protiv svih onih koji su protiv istinske religije islama nastavit će se. Pravi teroristi su cionisti iz Izraela - BOJKOT! Prestanite podržavati ubojice djece".

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak kazao je Hini da su stranice hakirane jučer te da ih je danas kontaktirala policija.

"Napad na naše stranice ne mogu povezati s nikakvim djelovanjem HHO-a, osim možda s činjenicom da smo prije dva tjedna posjetili bivši ustaški logor u Jasenovcu", kazao je Čičak, dodavši kako je HHO tijekom Domovinskog rata pomagao i branio i muslimane.

"Zaista ne razumijem zbog čega smo se našli na udaru hakera", kazao je predsjednik HHO-a.

Mediji pišu da je turska islamistička hakerska skupina "Hexboot3r" odgovorna za slične napade na internetskim stranicama širom svijeta.(hina/metro-portal)

07.05.2010. 13:03:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh