« Svijet
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
URAGANI

Irma stigla na Karibe, Florida u panici

Oko uragana snagom od 250 km/h udarilo je obale otoka Barbuda, s oko dvije tisuće stanovnika, u 1 sat po lokalnom vrmenu, pritom polomivši i meteorološku opremu,

Uragan Irma ima jači potencijal od Harveya
Uragan Irma ima jači potencijal od Harveya (Screenshot)
Više o

Florida

,

uragan Irma

Irma je postala "iznimno opasan uragan" pete, najviše kategorije. Uragan praćen je vjetrom jačin do 300 km/h, stigao je do obala otočja Leeward.

Oko uragana snagom od 250 km/h udarilo je obale otoka Barbuda, s oko dvije tisuće stanovnika, u 1 sat po lokalnom vrmenu, pritom polomivši i meteorološku opremu, pa nisu zabilježena daljnja očitanja Irmine snage.

Uzbuna za uragan proglašena je za Antigvu i Barbudu, Britanske i Američke Djevičanske otoke, Sveti Kristofor i Nevis, otoke Sveti Martin i Sveti Bartolomej te za Portoriko. Za usporedbu, 250 km/h puhali su vjetrovi uragana Harvey koji je odnio najmanje 42 života.

Mnoga druga područja na Karibima izdala su upozorenje u očekivanju točnijih informacija o putanji kojom će se Irma kretati. Uragan se trenutačno kreće brzinom od 22 km/h i očekuje se da će okrenuti na zapad-sjeverozapad u utorak navečer, kada treba stići na Privjetrinske otoke.

Po nekim predviđanjima, na putu uragana mogli bi se naći Haiti, Dominikanska Republika i Kuba. Krajem tjedna mogao bi zahvatiti Floridu.

06.09.2017. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh