« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
LJEPOTA SE SVUGDJE CIJENI

Iranske ljepotice sedme na svijetu po potrošnji kozmetike

Tako visoka potrošnja kozmetičkih preparata rezultat je činjenice da je polovina iranske populacije od 74 milijuna stanovnika, od koje 65 posto živi u gradovima, mlađa od 30 godina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Iran

,

potrošnja

,

kozmetika

Iran je sedma zemlja svijeta po potrošnji kozmetičkih proizvoda, a njezini žitelji, osobito pripadnice ljepšeg spola, godišnje potroše oko 2,1 milijardi dolara na proizvode za njegu tijela te preparativnu i dekorativnu kozmetiku, prenio je u nedjelju rezultate istraživanja list Iran Daily.

Po rezultatima istraživanja privatne tvrtke TMBA, na Iran otpada gotovo trećina ukupne potrošnje na kozmetiku na Bliskom istoku.

Tako visoka potrošnja kozmetičkih preparata rezultat je činjenice da je polovina iranske populacije od 74 milijuna stanovnika, od koje 65 posto živi u gradovima, mlađa od 30 godina.

Svaka od oko 14 milijuna žena u dobi između 15 i 45 godina, koliko ih živi u glavnim iranskim gradovima, prosječno na mjesec potroši oko 35 kuna na kozmetičke proizvode, odnosno jedan posto prosječne plaće. (hina/metro-portal)

11.04.2010. 12:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh