« Iza ogledala
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
OPA!

Iranac patentirao vremeplov, tvrdi da radi

Ali Razeghi tvrdi da je u proteklih deset godina razvio prijenosni vremeplov koji budućnost dovodi do nas

Personaliziran vremeplov dovodi vrijeme do vas?
Personaliziran vremeplov dovodi vrijeme do vas? (Arhiva)
Više o

Iran

,

budućnost

,

vremeplov

,

patent

,

Ali Razegi

Iranska je civilizacija stara i puna čuda kroz povijest, no sad se pojavio Iranac Ali Razeghi koji svojim službenim patentom želi promijeniti čitavu ljudsku ... budućnost. Naime, dotični je iranskom državnom Centru za strateške izume u kojem je zaposlen predao patent za Aryayek vremeplov i dobio rješenje o patentu. 

Radi se o sofisticiranom skupu algoritama u stroju veličine laptopa na kojem je Razeghi radio deset godina, a izumitelj tvrdi da se radi o vremeplovu koji točno predviđa budućnost određene osobe u sljedećih pet do osam godina života s preciznošću od 98 posto.

Razeghi tvrdi da stroj ne odvodi ljude u budućnost nego budućnost dovodi do njih, a zbog straha od kineske konkurencije koja bi mogla plagirati njegov patent ne želi otkrivati više detalja kako se na tržištu ne bi pojavile brojne kopije. 

Prema izumitelju s gotovo 180 prijavljenih patenata svjetski se mediji odnose s podsmijehom, jer je vijest objavljena na stranicama iranske izvještajne agencije Fars uklonjena nakon dva dana, podsjećajući na Photoshop verziju iranskog stealth aviona pred par mjeseci.

Ipak, prave ljubitelje teorije zavjera i dalje će golicati mogućnost da zavire u svoju budućnost, pa makar i pomoću stroja koji je izumitelja koštao oko 400 dolara i desetljeće rada.

13.04.2013. 12:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh