« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
simulacija

Iran u nedjelju počinje s vježbom protuzračne obrane

Vježbe će trajati pet dana, a trebaju odgovoriti na zračni napad potencijalnog neprijatelja

(Wikipedia)
Više o

simulacija

,

nuklearna postrojenja

,

Iran vojna vježba

,

Ahmad Migani

,

protuzračna obrana

Iran će u nedjelju početi petodnevne vojne vježbe koje će obuhvaćati simulaciju napada na njegove nuklearne centrale, objavio je u subotu iranski visoki vojni dužnosnik.

"U nedjelju počinjemo velike vježbe protuzračne obrane koje će trajati pet dana, rekao je general Ahmad Migani, zapovjednik postrojbe za protuzračnu obranu, a prenijela je agencija Fars.

Te vježbe, kazao je, trebaju odgovoriti na zračni napad potencijalnog neprijatelja na nuklearna postrojenja, od izviđanja do napada u pravom smislu riječi, te poboljšati suradnju postrojba unutar vojske.

"Naša postrojba bit će zadužena za vježbe, ali će sudjelovati i postrojbe Čuvara revolucije i Basidža", dodao je general.

"Zbog prijetnja kojima su izložene naše nuklearke, naša je dužnost braniti važna iranska postrojenja, pa će zato ovi manevri uključiti Bušer, Fars, Isfahan, Teheran i zapadne pokrajine", kazao je, uz napomenu da će se održati na području koje se prostire na 600.000 četvornih kilometara.

Iran, koji tvrdi da je njegov nuklearni program isključivo mirnodopske naravi, zaprijetio je također da će na možebitni napad uzvratiti udarom na izraelske i američke interese u regiji. (hina/metro-portal)

21.11.2009. 16:53:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh