« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
NUKLEARNI PROGRAM

Iran spreman za pregovore bez preduvjeta

Traži se uzajamno poštivanje, a odbacuju uvjetovanje i prijetnje sankcijama ukoliko se ne odustane od nuklearnog programa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Iran

,

pregovori SAD Iran

,

iranski nuklearni program

Iranska državna televizija u utorak je prenijela izjavu visokog iranskog dužnosnika da je Teheran spreman za pregovore sa Zapadom o svojem spornom nuklernom programu na temelju međusobnog poštivanja i bez ikakvih preduvjeta.

"Razgovori bez preduvjeta temeljni su iranski stav u pregovorima o nuklearnome pitanju", rekao je Ali Asghar Soltanieh, iranski izaslanik pri Međunarodnoj atomskoj agenciji.

"Soltanieh je objavio spremnost Irana za sudjelovanje u pregovorima sa Zapadom utemeljenima na uzajamnom poštivanju", prenijela je državna televizija. Iran je slične izjave davao i u prošlosti, no čini se da je politička nestabilnost nakon spornih predsjedničkih izbora u lipnju umanjila šanse za dijalogom o nuklearnom sporu.

Američki predsjednik Barack Obama dao je Iranu rok do rujna da prihvati ponudu šest svjetskih sila o trgovinskim povlasticama u zamjenu za odustajanje od obogaćivanja urana, ili će se suočiti s oštrijim sankcijama.

Izvor: Hina

18.08.2009. 12:01:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh