« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
CRVENA LINIJA

Iran snažno protiv svrgavanja Assada

Smatramo da su potrebne reforme koje bi proistekle iz volje sirijskog naroda, no bez nasilja i potpore iz SAD-a, kažu Iranci

Bashar i dalje ima jaku podršku Irana
Bashar i dalje ima jaku podršku Irana (Arhiva)
Više o

Iran

,

Sirija

,

podrška

Bliski suradnik vrhovnog iranskog vjerskog vođe upozorio je u nedjelju na posljedice mogućeg svrgavanja sirijskog predsjednika Bashara al Assada, rekavši da je njegova sudbina "crvena linija", što je jedana od dosad najjačih izraza potpore Teherana vladi u Damasku.

Iran čvrsto podupire Assada od izbijanja pobune protiv njega prije gotovo dvije godine i smatra ga važnim dijelom osovine protiv povijesnog neprijatelja Izraela. "Ako sirijski predsjednik Bashar al Assad bude svrgnut, past će linija obrane prema Izraelu", rekao je Ali Akbar Velayati, jedan od mogućih kandidata na predsjedničkim izborima u lipnju.

"Smatramo da su potrebne reforme koje bi proistekle iz volje sirijskog naroda, no bez nasilja i potpore iz SAD-a", dodao je on u razgovoru za libanonsku televiziju Al-Mayadeen.

Upitan drži li Iran sudbinu Assada "crvenom linijom", Velayati je rekao: "Da, to je točno. No, to ne znači da ignoriramo pravo sirijskog naroda da sam izabere svoje vladare".

20.01.2013. 17:29:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh