« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ŽALE

Iran osuđuje nove sankcije Europske unije

Nove sankcije EU-a zabranjuju investicije u iranski sektor nafte i plina, a uključuju i pomorski i zračni teretni promet

Iran sankcije EU
Iran sankcije EU (Getty Images)
Više o

iranski nuklearni program

,

Iran sankcije

,

Ramin Mehmanparast

,

jod u trudnoći

Iran žali zbog novih sankcija koje je u ponedjeljak prihvatila Europska unija i koje trebaju ublažiti stajalište Teherana u pregovorima o njegovom nuklearnom programu, rekao je u utorak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

Iran "duboko žali" zbog novih sankcija EU-a i "osuđuje" ih, rekao je u ponedjeljak Ramin Mehmanparast, a prenijela je službena agencija Irna.

"Ove sankcije ne pridonose napretku pregovora i ne umanjuju odlučnost Irana da brani svoje zakonito pravo na nastavak svog mirnodopskog nuklearnog programa", dodao je Mehmanparast.

>> Ahmadinedžad: UN-ove sankcije treba baciti u kantu za smeće

Ministri vanjskih poslova zemalja članica Europske unije izglasali su u ponedjeljak u Bruxellesu paket sankcija protiv Irana u području energetike, koje uključuju zabranu investiranja u plinski i naftni sektor, tehničku pomoć ili prijenos tehnologije. Sankcije također uključuju pomorski i zračni teretni promet. Riječ je cijelom popisu mjera koje će stupiti na snagu kada se objave u službenom glasilu EU-a.

Uz te dodatne mjere, Unija je potvrdila sankcije koje su Ujedinjeni narodi izglasali protiv Irana prošli mjesec. (hina/metro-portal)

27.07.2010. 09:04:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh