« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
TKO SKRIVA TERORISTE?

Iran od Pakistana traži izručenje vođe Jundullaha

Pružanje utočišta Rigiju nije u interesu dobrosusjedskih odnosa, poručili su Iranci

Abdolmalek Rigi
Abdolmalek Rigi (Wikipedia)
Više o

Iran

,

Pakistan

,

terorist

,

Jundallah

,

Abdolmalek Rigi

Iran je u petak od Pakistana zatražio da mu preda vođu militantne skupine Jundullah odgovorne za samoubilački bombaški napad u iranskoj pokrajini Balučistanu u kojemu su u nedjelju ubijene 42 osobe, prenijele su izjavu visokog iranskog dužnosnika državne televizije.

Iranski ministar unutarnjih poslova Mustafa Muhamed Nadžar doputovao je u petak u Pakistan na razgovore o borbi protiv militantne sunitske skupine.

"Imamo dokumente koji pokazuju da je Abdolmalek Rigi otputovao u Pakistan... ovdje smo kako bismo zatražili od Pakistana da Rigija preda Iranu", rekao je u Pakistanu državnoj televiziji iranski ministar.

Jundullah, odnosno "Božji vojnici", preuzeli su odgovornost za napad na elitnu iransku Revolucionarnu gardu u jugoistočnoj iranskoj pokrajini Balučistanu u kojem je ubijeno i šest viših zapovjednika garde.

Iran tvrdi da Jundullah ima baze u Pakistanu, a sama skupina je potvrdila da joj je službeno sjedište u pograničnom pakistanskom gradu Balochistanu.

"Pružanje utočišta Rigiju nije u interesu dobrosusjedskih odnosa naših dviju zemalja", rekao je Najjar. (hina/metro-portal)

23.10.2009. 17:37:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh