« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
prijetnje

Iran neće ostati dužan bude li napadnut

Napetost između istoka i zapada sve je bliže točci ključanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Iran nuklearni program

,

Iran Izrael

,

Iran SAD

,

iran rakete

Iran će "raznijeti srce" Izraela ako ga napadne ta država ili Sjedinjene Američke Države, rekao je u petak dužnosnik elitnih snaga Čuvara revolucije.

"Čak i ako jedna američka ili cionistička raketa pogodi našu zemlju, prije nego se prašina slegne, iranske će rakete raznijeti srce Izraela", prenijela je novinska agencija Irna riječi Modžtabe Zolnura.

Zolnur je i zamjenik vrhovnog iranskog vođe, ajatolaha Alija Hamneija.

Ranije ove godine, iranski vojni zapovjednik rekao je da iranske rakete mogu pogoditi nuklearna postrojenja hebrejske države, za koju se drži da je jedina nuklearna sila na Bliskome istoku.

Izrael pak ne isključuje vojnu akciju protiv Irana ne uspije li Zapad diplomatskim pregovorima okončati iranske nuklearne vojne ambicije.

Zapad optužuje Iran da potajno razvija nuklearno oružje, no Teheran redovito ističe da je njegov nuklearni program isključivo civilan.

"Cionistički režim i SAD ne smiju se izložiti opasnosti da napadnu Iran", rekao je Zolnur u svetome šijitskome gradu Kom, blizu kojega je nedavno otkriveno postojanje još jedne iranske nuklearne tvornice.

Međunarodni stručnjaci za atomsku energiju moći će obići tvornicu u Komu, jer su to dogovorili Irana i svjetske sile na razgovorima 1. listopada u Ženevi, ali napetosti između Zapada i Irana i dalju traju.

Iran je nedavno testirao svoje rakete koje bi mogle doseći Izrael i američke baze u Perzijskom zaljevu. (hina/metro-portal)

09.10.2009. 13:25:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh