« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Iran će zaustaviti svaki mogući napad

Ahmadinedžad na vojnom mimohodu upozorio potencijalne napadače

Mimohod iranskih vojnih snaga
Mimohod iranskih vojnih snaga (Reuters)
Više o

Mahmud Ahmadinedžad

,

Iran

Iran će zaustaviti svakog napadača i prije nego što "povuče okidač", a sankcije kojima je bio cilj izolirati Iran nisu uspjele, rekao je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad na vojnom mimohodu u nedjelju.

SAD sa saveznicima traži nove sankcije UN-a Teheranu zbog njegovih spornih nuklearnih planova, za koje Zapad tvrdi da smjeraju dobivanju nuklearnog oružja, što Teheran opovrgava.

Već duže vrijeme se nagađa da bi SAD i Izrael mogli pokrenuti napade na iranska nuklearna postrojenja, a nijedna od tih zemalja nije isključila mogućnost vojne akcije ako propadnu diplomatski pokušaji rješavanja krize.

"Usudi li se netko dirnuti u temelje iranskog naroda, svete iranske zemlje i iranskih zakonitih interesa, naše oružane snage....slomit će im ruku i prije nego povuku obarač", rekao je Ahmadinedžad.

Izjavio je to na vojnom mimohodu kojim se obilježava početak iračko-iranskog rata 1980. godine.

"Iran danas nije u poziciji da bude popustljiv prema tiraniji neprijatelja...Povijest je pokazala da su oni koji žele zlo Iranu požalili", dodao je.

"Neprijatelji humanosti...mislili su da vojnim napadom, gospodarskim i znanstvenim sankcijama mogu slomiti našu revoluciju i našu naciju", naglasio je on dodavši da su neprijatelji Irana "izgubili nadu". (HINA)

21.09.2008. 19:09:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh