« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
OPALIO ZVIZDAN

Iračani dobili dopust zbog temperatura od 50 stupnjeva

Stanovništvu nije tako strašna temperatura od 50 stupnjeva Celzija, ali je puno veći problem ako se tako visoka temperatura zadržava danima

Fotografija vijesti
Više o

Irak

,

vrućine

,

visoke temperature

Zbog nesnosnih temperatura koje su prelazile 50 stupnjeva Celzijusa, iračke su vlasti u Bagdadu i na jugu zemlje dale dan dopusta svim zaposlenicima, piše Hina.

"Vlada je danas odlučila dati slobodan dan svim zaposlenima u središnjim i južnim iračkim pokrajinama zbog iznimno visokih temperatura", stoji u priopćenju. Val vrućine koji traje već gotovo tjedan dana trebao bi se nastaviti do srijede, prema procjenama iračke meteorološke službe.

"Današnje su temperature u nekim dijelovima zemlje dosegnule gotovo 50 stupnjeva Celzijusa. Sutra bi moglo biti još toplije, no preksutra očekujemo smanjenje visokih temperatura", rekao je dežurni iz Meteorološke službe.

Objasnio je kako je stanovništvu manji problem temperatura od gotovo 50 stupnjeva Celzija, ali je puno veći problem ako se tako visoka temperatura zadržava danima. Podsjetio je kako su val vrućine i temperature od 47 do 48 stupnjeva Celzijusa zahvatile dijelove Irana čak mjesec dana ljeti 1998. godine.

01.08.2011. 17:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh