« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
JOŠ MALO...

iPhone 8 - hoće li biti dovoljno uređaja?

Novi iPhone 8 dolazi u tri boje, no problemi se očekuju s količinom raspoloživih uređaja.

iPhone 8 sprema se na snažan izlazak
iPhone 8 sprema se na snažan izlazak (Apple)
Više o

predbilježbe

,

iPhone 8

Ako ste od onih koji ga žele spremiti u svoj džep čim ugleda svjetlo dana, možda biste se trebali pobrinuti da se predbilježite za novi iPhone 8 na vrijeme.

Prijašnje glasine da novi iPhone ne izlazi na vrijeme nemaju čvrstog temelja, ako je vjerovati posljednjim informacijama. No to ne znači da će biti lako doći do njega. 

Telefon će u prodaju biti pušten sredinom rujna, zajedno sa iPhone 7s, no neki su sumnjali da bi prodaja osmice, koja donosi cijeli niz novih funkcija, mogla biti odgođena tjednima, pa čak i na nekoliko mjeseci, do prosinca.

No iz Applea tvrde da će svi telefoni biti spremni do sredine rujna, kao što je bilo i najavljeno. Međutim, problem koji bi se mogao pojaviti, je taj da će raspoloživ broj uređaja biti premalen da zadovolji potražnju, a trebao bi se prodati nevjerojano brzo. Tvrtka bi u prvom kvartalu trebala na tržište staviti između 2 i 4 milijuna telefona, što je zapravo mali broj s obzirom na to da Apple godišnje proda oko 200 milijuna aparata.

Ipak, proizvodnja bi do kraja 2017. trebala brzo porasti, što znači da bi na prelasku u 2018. Apple trebao imati spreman zadovoljavajući broj uređaja. Vjeruje se da bi se iPhone 8 i iPhone Pro trebali prodavati bolje od iPhone 7 i 7s Plusa, kažu iz tvrtke.

iPhine 8 trebao bi biti puno skuplji od bilo kojeg prethodnika, a cijena bi mu se mogla popesti i do 1 400 dolara. Trebao bi stići u tri boje, crnoj, srebrnoj i bijeloj, što je za Apple relativno konzervativno, no s vremenom bi se i to moglo promijeniti. Novi uređaji trebali bi se puniti puno brže, no i dalje će zahtijevati poseban punjač.

Apple je donedavno uspio dobro skrivati specifikacije najnovijeg iPhonea, no posljednjih tjedana uspjele su im procuriti neke informacije koje su uključivale mnogo detalja o novim uređajima.

 

Piše: Andrea Holi
16.08.2017. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh