« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
IŠČEKIVANJE

iPhone 8 dostupan u ograničenim količinama nakon lansiranja

iPhone 8 će imati okvir od nehrđajućeg čelika između dva staklena panela. Trošak izrade takvog okvira je oko 30-50 posto niži od cijene aluminijskog unibody kućišta

iPhone 8 nestrpljivo se čeka
iPhone 8 nestrpljivo se čeka (Arhiva)
Više o

iPhone 8

,

prednarudžbe

,

naručivanje

Jubilarni iPhone 8 uz još dva modela očekuje se u rujnu, ali dostupnost modela s OLED zaslonom tek krajem četvrtog kvartala. Kašnjenje iPhone 8 na tržište predviđaju analitičari Blayne Curtis , Christopher Hemmelgarn, Thomas O'Malley i Jerry Zhang, iz analitičke tvrtke Barclays. Nisu iznijeli razloge kašnjenja već samo da su do tog zaključka došli prikupljenim informacijama iz opskrbnog lanca.

Također su analitičari Barclays'a potvrdili da iPhone 8 dolazi s OLED 5,8 inčnim zaslonom sa samo 5,15 inča korisne površine, virtualnim tipkama i ID senzor će ugrađenim ispod zaslona te skenerom šarenice koji bi omogućavao i osobama s naočalama otključati uređaj.

Jednako tako, iPhone 8 će imati okvir od nehrđajućeg čelika između dva staklena panela. Trošak izrade takvog okvira je oko 30-50 posto niži od cijene aluminijskog unibody kućišta.

Nadalje, sva tri uređaja dobivaju bežično punjenje. Dobavljač komponente je tvrtka Lite-On Semiconductor sa sjedištem u Tajvanu.

U međuvremenu osvanule su nove glasine iz drugih izvora vezane uz specifikacije.

Prema nedavnom izvješću iz IHS Markit , ekran neće biti zakrivljen, već ravan za razliku od prijašnjih glasina. Glasine koje je objavio Wall Street Journal, govore da će Apple, iPhone 8 opremiti USB-C portom za punjenje i povezivanje, umjesto Lightning portom . U biti, zadržati će Lightning priključak na bočnoj strani uređaja, ali će iskoristiti C-USB Power Delivery specifikacije za punjenje baterije. Ovo rješenje osim što donosi bolji standard punjenja, omogućava povezivanje s dodacima bez potrebe za adapterom.

I dalje se procjenjuje se da će iPhone 8 koštati najmanje 1000 dolara .


Piše: Sanja Ledinek
27.03.2017. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh