« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
COOL

iPhone 6s vs Samsung S8 u testu brzine

YouTuber, PhoneBuff, testirao je iPhonea 6s iz 2015. godine i Galaxy S8, ne bi li ustanovio koliko se razlikuju u brzini rada i upravljanju memorijom, multitaskingu...

Zanimljiv test koji vrijedi pogledati
Zanimljiv test koji vrijedi pogledati (Screenshot YouTube)
Više o

iPhone 6S

,

Samsung Galaxy S8

,

test brzine

Samsung Galaxy S8 najkompletniji je pametni telefon na tržištu u ovom trenutku. Mnogi konkurenti mu dišu za vratom, ali jedan model iz suprotnog tabora, iPhone 6s pokazao se dostojnim protivnikom.

YouTuber PhoneBuff testirao je iPhone 6s iz 2015. godine i Galaxy S8, ne bi li ustanovio koliko se razlikuju u brzini rada i upravljanju memorijom, multitaskingu itd.

Ovaj test ne mora nužno biti točan budući da su u igri različiti operativni sustavi. No, otkriva jednu važnu stvar: optimizacija je važnija bez obzira na MHz, GHz, broj jezgri itd....

Pogledajte test....

Kao što ste mogli vidjeti, iPhone 6s u prvom testu uspio je okončati set aktivnosti u jednoj minuta i 34,8 sekunde. Galaxy S8 je prošao kroz isti skup zadataka u jednoj minuti i 41,48 sekundi. Galaxy S8 brže otvara male aplikacije, dok iPhone grafički intenzivne aplikacije. Jedan od razloga je što iPhone bolje drži aplikacije u memoriji, te se tako otvaraju puno brže.

U drugom testu mutlitaskinga Galaxy S8 pokazao je usko grlo.

Sve u svemu, razlika u performansama nije nužno spektakularna, ali iPhone 6S je vrlo brz uređaj unatoč svojoj dobi.

Piše: Sanja Ledinek
03.06.2017. 09:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh