« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
WTF?!

Instagram uklanja broj lajkova pod objavama?

Sve je više zabrinutih zbog utjecaja kojeg ta i druge društvene mreže imaju na samopouzdanje i druge osjećaje mladih ljudi

Influenceri u panici?
Influenceri u panici? (Arhiva)
Više o

broj lajkova

,

Instagram

Instagram je počeo s testiranjem novog načina prikaza koji bi mogao užasnuti sve influencere i napraviti im neviđenu štetu.

Naime, kad otvorite svoj korisnički profil na Instagramu, vidjet ćete ukupan broj ljudi koji su označili neku vašu objavu sa 'sviđa mi se'. Ali, ta društvena mreža trenutno testira i prikaz u kojem se ispod objave vidi samo korisničko ime i tekst "and others".

Zašto to rade u Instagramu? Pa, kao što smo već pisali, uvode novitete kako bi skrenuli pozornost korisnicima na to kako je sadržaj važniji od pukog uspoređivanja tko ima više, a tko manje lajkova.

Naime, sve je više zabrinutih zbog utjecaja kojeg ta i druge društvene mreže imaju na samopouzdanje i druge osjećaje mladih ljudi.

Više istraživanja pokazalo je kako brza reakcija na objavljeni sadržaj može podići samopouzdanje ako je pozitivna, ali i djelovati depresivno ako broj lajkova nije zadovoljavajući. Neka od tih istraživanja pokazala su poveznicu između društvenih medija i mentalnog zdravlja, naročito kod mladih ljudi.

A možda je Instagram shvatio koliko se novaca vrti tim putem i samo odlučio uzeti svoj zasluženi dio...

22.07.2019. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh