« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NE POPUŠTAJU

Ingra odgovara Bandiću: Arena zatvorena do plaćanja dugova

Vladimir Čeliković ne popušta i najavljuje da će Arena Zagreb ostati zatvorena do plaćanja dugova - a dugovi su oko 30 milijuna kuna

(Wikipedia)
Više o

Arena Zagreb

,

zatvorena Arena Zagreb

,

dugovi Holdinga

Arena Zagreb zatvorena je za posjetitelje i radnike, osim onih koji rade na osiguranju i minimalnom održavanju, i ostat će tako dok Zagrebački holding ne podmiri Ingri dugove za održavanje dvorane, izjavio je danas Hini voditelj odnosa s javnošću Ingre Vladimir Čeliković.

Očekujemo službeno očitovanje Holdinga na pozive za uplatu dospjelih iznosa koje im kontinuirano šaljemo, kaže Čeliković.

Po njegovim tvrdnjama, Zagrebački holding ukupno duguje Ingri za dospjele troškove zakupa i operativne troškove 30 milijuna kuna, te još 17,7 milijuna kuna za depozit koji služi kao jamstvo plaćanja godišnje rate zakupnine za dvoranu.

U tih 30 milijuna kuna uračunati su rata zakupnine za prvi kvartal 2011. od 17,5 milijuna kuna, operativni troškovi za 2010. u iznosu od 7,3 milijuna kuna + PDV, operativni troškovi za prvi kvartal 2011. od 2,5 milijuna kuna, operativni troškovi za 2009. od 350.000 kuna, te još neplaćeni troškovi od Svjetskog rukometnog prvenstva u iznosu od 1,4 milijuna kuna.

Stavljanjem Arene u hladni pogon Ingra je ispunila prijetnje da će zatvoriti najveću sportsku dvoranu u Hrvatskoj jer joj Zagrebački holding ne podmiruje obveze u ugovorenim rokovima.

Od 15. prosinca 2008., kada je Arena Zagreb predana Zagrebačkom holdingu, do danas Holding niti jednu dospjelu obvezu nije podmirio u ugovorom propisanom roku, a u slučajevima kada bi određeni iznos i bio uplaćen Holding ne bi platio PDV, tvrdi Ingra.

Iz tvrtke podsjećaju da je ugovor o zakupu između Laništa, Ingrine tvrtke kćeri, i Zagrebačkog holdinga potpisan još 14. lipnja 2007. Njime su Grad i Vlada preuzeli obvezu subvencionirati zakupninu u godišnjem iznosu od 7,2 milijuna eura plus PDV, te iznos od 300.000 eura troškova hladnog pogona i stvarne troškove operativnog održavanja.

Arena se od stavljanja u pogon redovno održava, a troškovi održavanja ulaze u iznos operativnih troškova koji su jasno definirani Ugovorom o zakupu i temelje se na dogovorenoj procjeni koju zajednički izrađuju zakupnik i zakupodavac početkom godine.

Za 2010. godinu iznos troškova operativnog održavanja utvrđen je još u veljači u visini 8,9 milijuna kuna, što je potvrdila i Holdingova radna skupina. No, kako dogovoreni iznos nije isplaćivan kvartalno Ingra je morala sama podmirivati nastale troškove.

Jasno je da takva situacija više nije održiva pa očekujemo da Holding podmiri sve troškove i dospjela dugovanja kako bi se u Areni Zagreb mogli održavati događaji i primati posjetitelji, poručuju iz Ingre. 
04.01.2011. 14:29:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh