« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
ČEKA SE OSTATAK

Holding uplatio 2,2 milijuna kuna za Arenu

Ostatak novca do 7 milijuna kuna nije podmirio "jer navedeni iznos očekuje od sudionika poslovnog pothvata izgradnje Arene Zagreb, a to su Vlada RH i Grad Zagreb"

Holding planira službeno zatražiti Grad Zagreb i Ministarstvo financija da podmire razliku operativnih troškova
Holding planira službeno zatražiti Grad Zagreb i Ministarstvo financija da podmire razliku operativnih troškova (Wikipedia)
Više o

Zagrebački holding

,

Arena Zagreb

,

dug

,

uplata

Zagrebački holding izvjestio je da je vlasniku Arene Zagreb, Trgovačkom društvu Lanište d.o.o., za 2010. godinu uplatio oko 2,2 milijuna kuna po osnovi operativnih troškova za zakup dvorane, prenosi Hina.

U priopćenju Holdinga navodi se da je Trgovačko društvo Lanište d.o.o. (u vlasništvu tvrtke Ingra), koje je vlasnik Arene Zagreb, 1. siječnja zatvorilo navedeni objekt, a kao razlog navelo neplaćanje tzv. operativnih troškova od strane Zagrebačkog holdinga d.o.o., koji je zakupnik dvorane Arena Zagreb, u iznosu od približno 7 milijuna kuna.

"Točno je da ove troškove Zagrebački holding d.o.o. nije podmirio jer navedeni iznos očekuje od sudionika poslovnog pothvata izgradnje multifunkcionalne dvorane Arene Zagreb, a to su Vlada RH i Grad Zagreb", navode iz Holdinga.

Dodaju da je Holding tijekom prošle godine u više navrata pisanim putem spomenuti iznos potraživao od Ministarstva financija i Grada Zagreba, što je, ističu, u skladu sa Sporazumom o zajedničkom financiranju zakupnine za Arenu od 13. lipnja 2007. "Kako iznos nije uplaćen, nismo bili u mogućnosti transferirati financijska sredstva prema Laništu d.o.o", dodaje se u priopćenju.

Holding navodi da je za 2010. uplatio "oko 2,2 milijuna kuna po osnovi operativnih troškova" te da planira "još jednom službeno zatražiti Grad Zagreb i Ministarstvo financija da podmire razliku operativnih troškova za 2009. i 2010. godinu".

04.01.2011. 19:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh