« Glazba
objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana
NAJAVE

Infected Rain stižu u Močvaru

Infected Rain i Pale Origins u srpnju stižu u Močvaru, spremite lovu i kupite karte na vrijeme

Infected Rain
Infected Rain (Arhiva)
Više o

klub Močvara

,

Infected Rain

Nakon šest godina moldavski prvaci modernijeg metala Infected Rain vraćaju se u Močvaru u sklopu "Heyday" turneje. Kao posebni gosti prije njih nastupit će domaći momci Pale Origins! Datum za pribilježiti je 23. srpnja, a mjesto je Močvara. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 23 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i na njihovom webu, a na dan će koštati 26 eura.

Infected Rain nastao je 2008. godine u glavnom gradu Moldavije Kišinjevu, a kamen temeljac udarili su gitarist Vadim "Vidick" Ojog, DJ Ivan Kristioglo a.k.a. DJ Kapa i karizmatična pjevačica Elena Cataraga a.k.a. Lena Scissorhands, koja inače i piše tekstove. Zanimljivo je da im je prvi nastup bio na koncertu posvećenom Slayeru u kolovozu 2008., a već mjesec dana kasnije izbacili su prvi demo s tri pjesme. Dosad su objavili pet studijskih albuma: Asylum (2011.), Embrace Eternity (2014.), 86 (2017.), Endorphin (2019.) i najaktualniji Ecdysis (2022.) koji će promovirati ovom prilikom u Močvari. Bend se inače nalazi pod austrijskom diskografskom kućom Napalm Records. Njihov zvuk može se opisati kao kombinacija nu i groove metala uz prstohvat metalcorea. Osim već spomenutih Elene i Vadima, članovi benda su Vladimir Babici na basu, Sergej Babići na gitari i Eugen Voluta na bubnjevima. Elena inače nastupa i s američkim bendom Death Dealer Union, a vrlo je popularna i na društvenim mrežama.

Pale Origins je moderni četveročlani metal bend nastao nakon višegodišnjeg poznanstva i druženja svojih članova. Kako svi dijele ljubav prema glazbi, a bili su i još uvijek jesu članovi nekih drugih bendova i projekata, bilo je pitanje vremena kada će ih prijateljstvo natjerati da se upuste u zajedničku priču.

Krajem godine 2016. Izbacuju prvi EP '' Embers'' kojeg su promovirali nastupima u Hrvatskoj, što uključuje i nastup na zagrebačkom VALLHALA festivalu u svibnju 2017.Na ljeto 2017. band nastupa na jednom od najvećih demo natjecanja u regiji - DEMO FEST 2017 - u Banja Luci, BiH. U finalu festivala svirali su pred publikom koja je brojila preko 6000 ljudi te su za svoj nastup dobili ovaciju publike i poštovanje žirija. Iako nisu osvojili prvo mjesto, njihov tadašnji basist je dobio priznanje kao najbolji basist na festivalu, primivši nagradu ''PLAVI BAS''

Nakon tog iskustva krenuli su i prvi koncerti izvan Hrvatske. Tijekom jeseni 2017. i 2018. godine odsvirali su dvije turneje u preko 8 zemalja jugoistočnog bloka Europe. U tom razdoblju se počeo definirati identitet benda kao jedinstva njegovih članova. Determinirani da premoste svaku prepreku koja ih vodi prema cilju s čeličnom voljom, a taj cilj jest - predstavljati svoju viziju modernog metala širem broju ljudi. Tijekom 2019. godine snimaju svoju prvi album 'Shoganai' i kao najavu izbacuju singl i videospot 'Tension' nakon kojeg slijede još dva popratna videospota za pjesme 'Deathbreather' i 'Ghost Unity', Album 'Shoganai' službeno je izašao u travnju 2020. godine. Upravo su izbacili i novi singl - No Time To Die obradu od Billy Eilish!

Sve u svemu, sprema se jedna lijepa vruća metal večer, vidimo se 23. srpnja u Močvari!

09.06.2023. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh