« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
INDIJA - INĐIJA?!

Indijci će u Srbiji zaposliti 2500 IT stučnjaka

Iako na prvi pogled zvuči kao vic - Indijci će u Inđiji sagraditi tehnološki park i zaposliti 2500 sručnjaka i od nje napraviti novu Silicijsku dolinu

Srpska Silicijska dolina bit će u Inđiji
Srpska Silicijska dolina bit će u Inđiji (FreeDigitalPhotos)
Više o

Srbija

,

investicije

,

Silicijska dolina

Projekt postoji već treću godinu, a napokon su završeni detaljni planovi i samo još javna rasprava stoji na putu građevinskoj dozvoli

Indijska Embassy Group potpisala je ugovor s Vladom Srbije i općinom Inđija, koja se već neslužbeno zove srpskom Silicijskom dolinom. Uz srpske stručnjake koje se poziva na povratak iz inozemstva, Inđija već godinama stimulira mlado stanovništvo da upiše specijalizirane smjerove na Tehničkom fakultetu u Novom Sadu.

Vlada Srbije obvezna je financirati gradnju infrastrukture, Inđija daje zemljište a Embassy Group treba osigurati ulagače s dovoljnim količinama sredstava. Kako je u međuvremenu izbila kriza, Indijci su zatražili odgodu projekta, no izgleda da su sada došli do novaca.

Vlada Srbije i Inđija su završile svoj dio posla, jer je prije početka radova na novom Tehnološkom parku napravljena nova obilaznica oko Inđije i provedena je struja, voda i plin.

Prema riječima zamjenika generalnog direktora Embassy Group, radovi na Tehnološkom parku počinju u travnju, a prva faza od 25 tisuća kvadrata prostora bit će završena početkom sljedeće godine, uz utrošak 60 milijuna eura.

U Tehnološkom parku trebale bi raditi male i srednje srpske hi-tech tvrtke, a Embassy Group nada se privući i svoje velike klijente - HP, IBM  i Microsoft.

06.02.2011. 12:21:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh