« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
DDos

Index ponovno meta napada

Izgleda da je Index opet nekom stao na žulj, jer već drugi dan ima problema

Fotografija vijesti
Više o

Index.hr

,

hakeri srušili Index

Možda već i sama slika sugerira kako Index nije baš najomiljeniji portal hrvatskih političara, naročito onih pri ili na vlasti, no to ne bi trebao biti razlog da već drugi put u samo par mjeseci trpi DDoS napade.

Otežan je pristup i Blogeru, pa bi stvarno bilo vrijeme da se pitamo koji su razlozi nemilosrdnih napada kojima su izloženi. Voljeli li ih ili ne, vjerovali ili ne, mora se priznati barem da hrvatski politički establishment tamo popusta nema.

Najoštriji jezici hrvatskog weba, od čitanijih portala, često ošinu vlast po mjestima gdje najviše boli, i to na način da se Kiro Jubito može slatko smijati, jer prošao je lišo. Jedini koji donekle pariraju su kolege na webu business.hr-a, no i to se može pripisati činjenici da je Barković došao upravo s Indexa.

Nadamo se da su iz prošlih napada naučili mnogo i da se mogu oduprijeti, a bilo bi stvarno vrijeme da policija uspije napraviti nešto po tom pitanju. Razlika između baseball palice i DDoS-a je možda u suptilnosti, no u konačnici ograničava slobodu mišljenja i iznošenja informacija.

17.06.2009. 18:03:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh