« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
DOGOVOR

INA i Dioki riješili problem dugovanja Diokija

INA, Prirodni plin i Dioki dogovorili su se oko načina otplate ukupnog dospjelog dugovanja društva Dioki

(Ranko Suvar / CROPIX )
Više o

INA

,

Prirodni plin d.o.o.

,

vladin zrakoplov

,

Farinelli

INA i Dioki dogovorili su način otplate dospjelog dugovanja Diokija prema Ini i tvrtki Prirodni plin, izvijestili su danas u odvojenim priopćenjima iz Ine i iz Diokija iz kojeg također navode da su postigli i dogovor oko daljnje isporuke prirodnog plina Diokiju.

Dioki u svom priopćenju navodi kako su Dioki, INA i Prirodni plin "postigli dogovor oko daljnje isporuke prirodnog plina Diokiju, te su, nakon izvršenja plaćanja dijela ukupnog duga, dogovorili način otplate preostalog dugovanja".

"Dioki, INA i Prirodni plin su, obzirom na dugogodišnji međusobni partnerski odnos, tijekom ovog procesa bili maksimalno fleksibilni u nastojanju da se ostvari međusobni dogovor i osigura daljnja poslovna suradnja", navodi se u priopćenju Diokija objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

"Nakon što je Dioki prošli tjedan potpisao novi ugovor s tvrtkom Prirodni plin za isporuku prirodnog plina, te uplatio dio duga, dogovoren je i plan otplate duga do kraja godine", ističu iz Ina.

INA i Prirodni plin su, kako se navodi, tijekom tog procesa nastojale su biti maksimalno fleksibilne u nastojanju da se ostvari međusobni dogovor i izađe ususret tvrtki s kojom imamo dugogodišnju poslovnu suradnju.

"Preduvjet daljnje kontinuirane isporuke prirodnog plina jest da Dioki na vrijeme podmiruje svoje tekuće obveze", zaključuje se u priopćenju Ine.

Što se dogodilo?

INA je 21. svibnja bila pokrenula postupak prisilne naplate ukupnog dospjelog dugovanja Diokija te najavila rokove prekida isporuke etana i plina Diokiju.

To su iz Ine obrazložili višemjesečnom nemogućnošću dogovora s Diokijem čija dospjela dugovanja prema Ini i Prirodnom plinu iznose više od 120 milijuna kuna.

Nakon te Inine najave iz Diokija su izvijestili da poduzimaju sve aktivnosti kako bi osigurali podmirivanje aktiviranih instrumenata osiguranja plaćanja te stvorio uvjete za normalno odvijanje svih poslovnih procesa.

Nekoliko dana nakon Inine najave, 24. svibnja došlo je i do promjena na čelu Diokija i funkciju predsjednika Uprave preuzeo je Robert Ježić, a dotadašnji je predsjednik Uprave Zdenko Belošević razriješen te dužnosti na vlastiti zahtjev.(hina/metro-portal)

02.06.2010. 12:23:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh