« Život
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
ADVENT

Imate li adventski vjenčić? Napravite ga sami, na brzaka ;)

Ako se niste na vrijeme pripremili, vjerojatno nemate adventski vijenac... a trebali bi ga imati, ipak je prvi dan Adventa, tradicija je... pa ga napravite sami

Složite ga časkom ;)
Složite ga časkom ;) (Arhiva)
Više o

advent

,

adventski vjenčić

,

adventski vijenac

Adventski vijenac simbol je ne samo prosinca, nego doba Božića i treba to dobro smsiliti unaprijed... ali, nekima to nije jednostavno uspjelo napraviti na vrijeme. Pa ako spadate među takve... snađite se!

Bez obzira jeste li religiozni ili ne, nije loše unijeti blagdansku atmosferu u svoj dom, ako ni zbog čega drugog onda zbog mirisa i veselja koje širi lijepo dekoriran stan.

Kako bismo vam pomogli, donosimo vam nekoliko praktičnih savjeta kako sam napraviti svoje adventske vjenčiće, podružiti se s obitelji tijekom izrade i uživati u djelu svojih ruku.

Trebaju nam dva - jedan za ulazna vrata i drugi za blagdanski stol.

Za početak, osnovni podaci - simbolika vjenčića seže duboko u prošlost kad je nastalo vjerovanje da adventski vjenčić na ulaznim vratima štiti dom od zlih duhova. Boje već znate - crvena i zelena, gdje crvena predstavlja svečanost blagdana, a zelena vječni život. Naravno, oblik podsjeća na Isusovu krunu od trnja.

Materijal:

- vijenac od slame ili pruća (može se nabaviti na svakoj tržnici u raznim promjerima, manji za vrata i veći za stol)

- čvršća žica - svaki hobby dućan ili prodavaonica alata, Bauhaus, Baumax i slično

ukrasi - dozvolite si slobodu, mogu poslužiti ukrasi za božićnu jelku koje više ne trebate, šišarke bora, orasi i slično

- bobice, ukrasne grančice borovine

- zvijezda

- ukrasne trake - crvena, zlatna

Slama i pruće možda su i najbolji izbor, jer će vam takav vjenčić trajati godinama.

Adventski vijenac za stol veći je i deblji, a kao glavni ukras postavljaju se četiri svijeće koje se pale svake nedjelje do Božića po jedna, kad tijekom ručka gore sve četiri zajedno.

Stoga, potrebne su četiri svijeće, manje i deblje, koje se na vijenac mogu pričvrstiti pomoću žice, ljepila ili metalnih podložaka koje možete kupiti na tržnici. I one imaju svoju simboliku - ljubičasta boja predstavlja pokoru, a ružičasta dolazak svjetla - Isusa.

Vijenac se može ukrasiti kuglicama za bor, suhim cvijećem i figuricama anđela, a najvažnije je dobro pričvrstiti svijeće kako bi stajale uspravno dok gore i ne bi razlile vosak po cijelom vijencu.

Za adventski vjenčić na vratima odaberite manji promjer, ukrasite ga po želji a ukrase pričvrstite žicom ili ljepilom. Ukrase možete pričvrstiti na crvenu traku kojom ćete omotati vjenčić, a od zlatne ukrasne trake napravite omču kojom ćete vjenčić objesiti na vrata.

Pravila nema, zato se bacite na posao i sredite ih na brzaka kako bi mogli biti mirni...

27.11.2022. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh