« Fun
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
VJEROVALI ILI NE

Imate 800.000 dolara i ne znate što bi s njima? Kupite vlastiti grad!

Kupac gradića Scenica u Južnoj Dakoti dobiva plesnu dvoranu, saloon, dva zatvora, željezničku stanicu, dvije trgovine i još nekoliko praznih zgrada

Grad duhova ovih je dana stavljen na prodaju
Grad duhova ovih je dana stavljen na prodaju (ABC News)
Više o

gradovi

,

grad duhova

,

Južna Dakota

Stanarina koja iznosi više od polovice prosječne hrvatske plaće, cjelodnevne prometne gužve, onešišćen zrak i neprestana čekanja kamo god se zaputili, svakodnevica su za stanovnike velikih svjetskih gradova. Ukoliko je i vama dosta života u velikom gradu i želite nešto promijeniti, na raspolaganju vam je nekoliko opcija.

Prva i najlogičnija jest svakako preseljenje u predgrađe ili neki manji grad. Oni dubljeg džepa mogu si priuštiti i veliko imanje daleko od civilizacije, gdje će uživati u potpunoj privatnosti.

S druge strane, vjerojatno je malo komu palo na pamet da kupi svoj vlastiti grad.

Gradić Scenic u američkoj saveznoj državi Južna Dakota odnedavno se prodaje za „bijednih" 800.000 dolara. Iako nama prosječnim smrtnicima ovaj iznos ledi krv u žilama, valja napomenuti da će sretni kupac dobiti poprilično mnogo za tu cijenu: plesnu dvoranu, saloon, dva zatvora, željezničku stanicu, dvije trgovine i još nekoliko praznih zgrada.

Prema pisanju ABC Newsa, sadašnja vlasnica Twila Merril prisiljena je prodati ovaj gradić zbog toga što je oboljela od raka te joj hitno treba novac.

Iako daleko od glamuroznog velegrada, ovaj gradić svakako ima šarm Divljeg zapada i nije teško zamisliti Johna Waynea kako polako jašeći prolazi kroz njega. Sa svojih tek deset preostalih stanovnika, ovo je šarmantno mjesto vrlo blizu tomu da postane grad duhova.

Ovo nije prvi put da je kompletan gradić u Americi na prodaju. Glumica Kim Basinger je svojevremeno kupila grad Braselton u Georgiji za 20 milijuna dolara te imala velike planove za njegovo pretvaranje u turističku atrakciju, što je na kraju neslavno propalo.

Možda je ipak upravljanje cijelim gradom puno teže nego što se nama, njihovim stanovnicima, to čini.

28.07.2011. 18:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh