« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MILAN BANDIĆ:

Imam problema s financiranjem kampanje kao što Ronaldo ima s ugovorom

Nemam obvezu ni DIP-u ni Gongu podastirati financijsko izvješće dok kampanja ne završi, poručio je Bandić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

predizborna kampanja

Neovisni predsjednički kandidat Milan Bandić danas je izvijestio kako će u predizbornoj kampanji potrošiti između pet i sedam milijuna kuna naglašavajući kako nema problema s financijskom podrškom.

"Nemam problema s financiranjem kao što niti Ronaldo nema problema sa svojim ugovorom pa sad samo treba paziti da se u igri ne pogriješi", kazao je Bandić na konferenciji za novinare u svom izbornom stožeru u Zagrebu.

Napomenuo je da zasad nema niti jednog krupnog donatora, ali da tisuće ljudi žele poduprijeti njegove ideje, rad i energiju te naveo kako će izvješće o načinu financiranja i donacijama podnijeti Državnom izbornom povjerenstvu "do zadnje kune i lipe".

Bandić je komentirao tvrdnje da je "prijavio" svega 3,7 milijuna kuna, a da je prema nekim izračunima dosad potrošio puno više za reklame i jumbo-plakate, rekavši da nema obvezu ni DIP-u niti Gongu podastirati financijsko izvješće dok kampanja ne završi i dok se ne zbroje svi troškovi.

"Ako je to krimen, krimen je", odgovorio je Bandić upitan je li na donatorskoj večeri u Lašvanskoj dolini sakupio novac za instaliranje tri zvona u tamošnjoj crkvi Sv. Ivana.

Bandić je ponovio kako će mu glavni prioriteti kad postane predsjednik biti inicijativa za ukidanjem "kriznog poreza", smanjenje PDV-a za prehranu i uvođenje nulte stope za osnovne životne namirnice, zabrana rasprodaje vodnog blaga i zemlje, oživotvorenje strategije ravnomjernog gospodarskog razvitka, inicijativa za uvođenjem Zakona o sanaciji bespravne gradnje te razminiranje preostalog dijela Hrvatske.

Partitokratski sistem ocijenio je potrošenim što govori i podatak da je u predsjedničkoj utrci samo jedan predsjednik stranke. Ogorčen tvrdnjama da bježi iz stranke, kazao je da to govore oni koji su tek nakon 2000. došli u SDP, dok je on još početkom 90-ih šetao Peščenicom bojeći se da ga ne lupe kolcem.

"Ja ne bježim, ja sam tu", kazao je Bandić ocjenjujući kako se to što vezuje socijalna i kršćanska načela očigledno nije svidjelo rigidnijima na ljevici.

Dodao je da je tijekom njegovih 19 godina u SDP-u članstvo u Zagrebu naraslo na 10 tisuća, za to vrijeme je biran tri puta za čelnika zagrebačkog SDP-a, a četiri puta je dobio i povjerenje Zagrepčana.

"Zagreb neće izgubiti gradonačelnika nego će dobiti najboljeg hrvatskog predsjednika", ustvrdio je Bandić i dodao da je nakon 20.800 prijeđenih kilometara i susreta s građanima u 273 grada i općine uvjeren u svoju pobjedu.

Na pitanje hoće li kao predsjednik tražiti nove ovlasti uzvratio je protupitanjem: Koliko puta je predsjednik Mesić bio na sjednici Vlade, a jesu li to njegove ustavne ovlasti? Kod Milana Bandića bit će druga praksa, naveo je.

"Nisam savršen, nisam ni maneken niti glazbenik, nemam jahte ni tantijeme, ali imam nešto drugo: rezultate iza sebe i europski Zagreb, a sada želim europsku Hrvatsku", kazao je Bandić pozvavši Zagrepčane, ali i sve hrvatske državljane da mu daju podršku poručujući kako je običan čovjek za obične ljude koji zna slušati njihove probleme i rješavati ih. (hina/metro-portal)

23.12.2009. 13:23:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh