« Žene
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
DALEKO OD OKA...

Imaju li veze na daljinu svojih prednosti?

Veze na daljinu teško su održive, ali kaže se također: "Ako ima volje, ima načina".

Kako održati vezu na daljinu
Kako održati vezu na daljinu (Arhiva)
Više o

veze

,

veze na daljinu

Ako ste odvojeni od osobe koju volite, može vam se dogoditi da žudite za njom više nego inače, ili još gore, da zaboravite zašto uopće i dalje želite biti u toj vezi. Možda se samo pitate što sve propuštate u vremenu koje provodite u vezi, a sami.

No, kao u uvijek, i ovakva vrsta veze ima svojih prednosti, a mi donosimo njih pet:

1. Dobijete jasnu sliku je li to zaista dobra veza
Niste si blizu što znači da ne provodite puno vremena zajedno, no kada se nakon razdvojenosti napokon vidite, ubrzo vam postane jasno je li bilo vrijedno čekati.
Ako nakon duge razdvojenosti provodite vrijeme svađajući se ili ste frustrirani jedno a drugoga, jasno vam je da takva veza nema dobru budućnosti.

2. Prisiljava vas da planirate budućnost

Kada ne živite u istom gradu (ili čak državi) kao i vaš partner, prisiljeni ste razmišljati unaprijed o tome što zaista želite. Želite li se preseliti? Hoćete li morati promjeniti posao? Čega ste se za tu osobu voljni odreći?
Ako zejedno možete prebroditi takve izazove, vaša veza ima šanse uspjeti, no ona će uključivati žrtve koje oboje morate bilti voljni podnijeti.

3. Cijenite zajedničko vrijeme

Trenuci koje provodite zajedno su rijetki, pa zato moraju biti značajni. Posebno se potrudite razveseliti partnera znakom pažnje koji voli i naučite cijeniti sitnice o njemu, stvarajući tako uspomene za ona duga razdoblja kada ćete biti razdvojeni.

4. Naučite biti samostalni

Nekim ljudima veza pruža zaštitu od potreba za stvaranjem društvenog života. Ako vrijeme konstantno ne provodite s partnerom, naučite stvarati prijateljstva, pronalazite hobije i posao koji će vam obogatiti život. Na taj način vaša veza neće izgubiti onu 'iskru', to jest, nećete se oslanjati na partnera da vas zabavlja, nego ćete svoje interese ganjati sami.

5. Postajete bolji u izražavanju emocija

Ako se čujete samo preko Skypea ili Whatsappa, počne cijeniti važnost iskrene komunikacije. Sati razgovora s partnerom puno vas nauče o njemu i razvijate posebnu vrstu intimnosti. To zahtjeva trud i vrijeme, no isplati se. Naučite emocije izražavati na drugačiji način i vrijeme koje provodite u razgovoru koristite najbolje što možete - da izrazite svoje planove i želje.

Piše: Andrea Holi
12.08.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh