« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
slučaj hodak

Ponovno se sumnjiči Petrač

Zvonimir Hodak najavio da će se ispričati Petraču ako se dokaže da nije umješan, a sada ponovno sumnjiči Petrača

Zvonimir Hodak nakon ubojstva kćeri Ivane povukao se na Brač te u društvu prijatelja ispija piće u bolskom kaficu Moby Dick
Zvonimir Hodak nakon ubojstva kćeri Ivane povukao se na Brač te u društvu prijatelja ispija piće u bolskom kaficu Moby Dick (Ivica Radić/Epeha)
Više o

Ivana Hodak

,

ubojstvo Ivane Hodak

,

slučaj Hodak

Dva dana nakon što je izjavio da je spreman ispričati se Hrvoju Petraču zbog insinuacija da je Petrač umiješan u ubojstvo njegove kćeri, zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak danas je Media servisu rekao da ima nova saznanja o ubojstvu, a da ta saznanja potvrđuju njegove prvotne izjave o ubojici.

Time je Hodak ponovno doveo Petrača u vezu s ubojstvom svoje kćeri čime je cijeli slučaj dodatno zakompliciran. Naime, nekoliko dana nakon ubojstva Hodak je pred zatvorom u Remetincu, bez da je izgovorio njegovo ime, indirektno optužio Petrača za umiješanost u zločin.

U petak je za Slobodnu Dalmaciju rekao da je spreman ispričati se Hrvoju Petraču ukoliko su njegove "izjave pogrešno interpretirane". Danas je pak rekao da ima nove informacije o ubojstvu kćerke, a temeljem toga njegova prva teorija o umiješanosti Hrvoja Petrača se ipak nije promijenila.

"Ne, nije se promijenila ali naravno, sada postoji daleko više varijanti. Imam određena saznanja i ta saznanja su moja osobna i moje osobne impresije, i to je jedino što mogu u ovom trenutku reći. A je li to objektivno ili subjektivno to će ocijeniti oni koji su za to mjerodavni", zaključio je Hodak.

Hodak je, naime, 7. listopada, dan nakon brutalnog ubojstva kćeri Ivane, posjetio umirovljenoga generala Vladimiru Zagorcu u pritvoru u Remetincu, i nakon toga posjeta za ubojstvo kćeri Ivane neizravno optužio Hrvoja Petrača.

U izjavi koju je večeras objavio središnji Dnevnik Hrvatske televizije, odvjetnik Hodak je najavio da će biti spreman ispričati se Hrvoju Petraču ako se ne dokaže da je on povezan sa spomenutim ubojstvom.

Istaknuo je i kako je "u stanju emocionalnog efekta iz nekih svojih razloga i saznanja u prvome trenutku označio Hrvoja Petrača kao čovjeka koji bi možda mogao stajati iza svega toga. Ono što kao pravnik i kao čovjek moram uvijek reći je da ću se, naravno, ispričati Hrvoju Petraču ako se ne dokaže to što sam ja rekao", izjavio je Hodak.

Također je odbacio nagađanja koja su objavili neki mediji, kako je riječ o zločinu iz strasti, te istaknuo kako smatra da je ubojstvo njegove kćeri Ivane poruka njemu i njegovom branjeniku, umirovljenomu generalu Vladimiru Zagorcu.

Odvjetnička vježbenica, Ivana Hodak, kći odvjetnika Zvonimira Hodaka i nekadašnje potpredsjednice Vlade RH Ljerke Mintas-Hodak, ubijena je 6. listopada hitcima iz pištolja, u stubištu ispred obiteljskog stana, u Ulici Pavla Hatza, u središtu Zagreba.

19.10.2008. 00:27:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh