« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
JOŠ MALO STRPLJENJA

Ikea u Zagrebu tek 2012.

Ikea i dalje ne odustaje od investicije u Hrvatskoj, ali će vjerojatno doći do probijanja rokova

(Wikipedia)
Više o

Ikea

,

ikea u hrvatskoj

,

West Gate

,

Rugvica

Iako je rok izgradnje prve hrvatske Ikee bio predviđen za kraj 2011., Zagrepčani će zbog proceduralnih problema trebati još jednu godinu strpljenja, piše Poslovni dnevnik.

Ikea se, naime, susrela s problemima oko prometnih pitanja, donošenja planova, izrada studija i prenamjene zemljišta pa Šveđani navodno čak razmišljaju o odustajanju od gradnje u Rugvici.

Nova lokacija mogla bi se nalaziti pokraj trgovačkog centra West Gate u Zaprešiću, ali je regionalni direktor Ikee Branko Mihajlov za Poslovni dnevnik demantirao te informacije: "Lokaciju pored Zaprešića smatramo lošom i ne selimo se tamo. Intenzivno radimo na rješavanju svih procedura za lokaciju u Rugvici."

Glasonogovornik Ikee za Hrvatsku Igor Štefanac nije želio izravno komentirati hoće li se rok izgradnje doista produžiti već je najavio da se intenzivno radi na otklanjanju problema: "U fazi smo dobivanja potvrde za prostorni plan, a i dalje pregovaramo s HAC-om o prometnim rješenjima."

Međutim, HAC navodno ne može osigurati 30 milijuna eura potrebnih za premještanje obližnjih kućica i gradnju pristupa s autoceste pa će tako Ikeu investicija na kraju koštati znatno više nego što je bilo planirano.

18.03.2010. 09:46:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh