Metro-portal.hr

objavljeno 18.03.2010. 09:46:49
JOŠ MALO STRPLJENJA

Ikea u Zagrebu tek 2012.

Ikea i dalje ne odustaje od investicije u Hrvatskoj, ali će vjerojatno doći do probijanja rokova

(Wikipedia)

Iako je rok izgradnje prve hrvatske Ikee bio predviđen za kraj 2011., Zagrepčani će zbog proceduralnih problema trebati još jednu godinu strpljenja, piše Poslovni dnevnik.

Ikea se, naime, susrela s problemima oko prometnih pitanja, donošenja planova, izrada studija i prenamjene zemljišta pa Šveđani navodno čak razmišljaju o odustajanju od gradnje u Rugvici.

Nova lokacija mogla bi se nalaziti pokraj trgovačkog centra West Gate u Zaprešiću, ali je regionalni direktor Ikee Branko Mihajlov za Poslovni dnevnik demantirao te informacije: "Lokaciju pored Zaprešića smatramo lošom i ne selimo se tamo. Intenzivno radimo na rješavanju svih procedura za lokaciju u Rugvici."

Glasonogovornik Ikee za Hrvatsku Igor Štefanac nije želio izravno komentirati hoće li se rok izgradnje doista produžiti već je najavio da se intenzivno radi na otklanjanju problema: "U fazi smo dobivanja potvrde za prostorni plan, a i dalje pregovaramo s HAC-om o prometnim rješenjima."

Međutim, HAC navodno ne može osigurati 30 milijuna eura potrebnih za premještanje obližnjih kućica i gradnju pristupa s autoceste pa će tako Ikeu investicija na kraju koštati znatno više nego što je bilo planirano.

18.03.2010. 09:46:49
http://metro-portal.hr/ikea-u-zagrebu-tek-2012/35748/