« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
RUGVICA

IKEA podnijela zahtjev za gradnju robne kuće

Početak gradnje očekuje se tijekom ožujka ili travnja 2013., a otvaranje godinu dana kasnije

IKEA će se otvoriti 2014. godine
IKEA će se otvoriti 2014. godine (IKEA)
Više o

Hrvatska

,

Ikea

,

posao

,

zapošljavanje

,

Rugvica

,

početak gradnje

IKEA je 27. prosinca službeno podnijela zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole za svoju prvu robnu kuću u Hrvatskoj. Podsjećamo, riječ je o robnoj kući na istočnom izlazu iz Zagreba kod Ivanje Reke u općini Rugvica.

Tako su konačno riješene su sve imovinsko-pravne i administrativne pretpostavke za početak gradnje na kojima je IKEA-in tim intenzivno radio dugi niz godina. Zakonski rok za izdavanje građevinske dozvole je maksimalno 45 dana i 15 dana nakon izdavanja za njezinu pravomoćnost, pa se očekuje kako će građevinski radovi početi tijekom ožujka/travnja 2013.godine. Otvorenje prve robne kuće u Hrvatskoj treba biti godinu dana nakon početka izgradnje.

Ono što će također obilježiti 2013.godinu za IKEA-u, osim same izgradnje robne kuće, bit će i intenzivno zapošljavanje budućih zaposlenika. Tijekom cijele godine kontinuirano će se otvarati nova radna mjesta, a kulminacija će biti 6 mjeseci pred otvorenje same robne kuće kada se očekuje zapošljavanje do 200 budućih kolega.

U konačnici,  u robnoj kući IKEA raditi će oko 350 zaposlenika. Ukupna investicija tvrtke IKEA u Hrvatskoj iznosit će oko 100 milijuna eura.

28.12.2012. 14:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh