« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
SPEKTAKL

Igor Geržina u rasprodanom Kerempuhu proslavio 30 godina umjetničkog djelovanja

Igor Geržina održao je veliki slavljenički koncert u prepunom Kerempuhu te je tako zajedno sa svojim glazbenim gostima na najljepši mogući način proslavio 30 godina umjetničkog djelovanja i sviranja saksofona

Igor Geržina priredio je spektakl u Kerempuhu
Igor Geržina priredio je spektakl u Kerempuhu (Mario Kociper)
Više o

koncert

,

Kazalište Kerempuh

,

Igor Geržina

Iako Igor Geržina svoju glazbenu karijeru uspješno gradi već nekoliko desetljeća i nastupao je u najvećim koncertnim prostorima u zemlji i u regiji, popularni saksofonist nije krio veliko uzbuđenje pred prepunom dvoranom.

"Velika je čast za mene bila ugostiti večeras na pozornici svoje drage kolege i vrhunske glazbenike te im se svima još jednom od srca zahvaljujem što su me podržali i naravno, ukazuju mi povjerenje svih ovih godina. Najviše sam zahvalan predivnoj publici bez koje svega ovoga ne bi niti bilo. Ovo je zaista najbolji poticaj za dalje. Hvala svima!" - izjavio je Igor Geržina.

Koncert je otvorio mladi saksofonist Franko Orszag koji nas je podsjetio na Igorove početke, kada je prije točno 30 godina počeo svirati saksofon.

Na repertoaru su se nakon toga izmjenjivale instrumentalne uspješnice s albuma 'Metropolis' i 'One Click World' s odličnim nastupima vrhunskih gostiju, glazbenika s kojima je Igor surađivao u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Na pozornici su mu se pridružili pjevačka diva Nina Badrić uz veliki hit 'Ja za ljubav neću moliti', legendarni pjevač Aki Rahimovski s pjesmom 'Mir na jastuku', najljepši glas Hrvatske Jacques Houdek uz romantičnu pjesmu 'Živim za to', Ervin Baučić podsjetio nas je na grupu Hotline i pjesmu 'Nisam ja za dugo', Valerija Nikolovska otpjevala je pjesmu 'When I Think of You', a pjevač Mirza Soul Shadow izveo je pjesmu 'Better Man' s kojom je Geržina postigao i zapažen uspjeh u stranom radijskom eteru.

Na kraju koncerta, u samoj završnici, na pozornicu se popeo odličan zbor Izvor koji su izveli Igorovu autorsku skladbu 'Dream for the Future' uz koju je završila i svečana inauguracija predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Publika je na kraju dugačkim pljeskom odala priznanje ovom vrhunskom umjetniku te se deveteročlani ansambl popeo na bis, a neumorni saksofonist za kraj je odsvirao svoj veliki instrumentalni hit 'Funky Business'.

14.10.2015. 10:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh