« Žene
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ŠTO JE LIJEPO?

Ideali ljepote diljem zemaljske kugle

Jedni vole debele, drugi mršave, treći blijede, četvrti mlade, a zaključak je samo jedan: sve su žene lijepe

Žena
Žena (Shutterstock)
Više o

stvarna ljepota

,

ženska ljepota

,

13. rujna

,

rođeni 13. rujna

,

Lavoslav Ružička

Ljepota je u oku promatrača. Različite kulture cijene različite ideale ljepote, a najveće žrtve su upravo žene koje se moraju podvrgavati posebnim tretmanima kako bi bile lijepe. Postavlja se pitanje kome? Globalno gledajući, ružne žene ne postoje jer svaka kultura pomalo drugačije gleda na ženski izgled.

Uganda: Što deblje to bolje
Dok se jednim dijelom svijeta proširio kult mršavosti, drugi traži debljinu. Pripadnice plemena Hima u Ugandi tako prije vjenčanja moraju nabaciti nekoliko kilograma kako bi ih muškarci oženili. Dnevno moraju u tijelo unijeti preko 5000 kalorija. Zašto? Samo bogat muškarac si može priuštiti debelu ženu.

Tajland: Žene žirafe
Žene plemena Padaung na sjeveru Tajlanda poznate su po dugačkim vratovima. Od malih nogu moraju nositi prstene od mesinga oko vrata kako bi se on izdužio kao kod žirafe. Do kraja života prosječna žena može imati vrat dugačak do 40 centimetara, a 10 kilograma težak prsten skida se samo u iznimnim situacijama.

Obaja Bjelokosti: Velike guze
Neke žene pokušavaju učvrstiti svoje guze kako bi stale u savršene traperice. Žene iz Obale Bjelokosti pokušavaju imati velike seksi guze koje ponosno prezentiraju u kratkim hlačama i haljinicama.

Brazil: Male grudi
Ogroman dekolte i silikonske grudi u Brazilu nisu na cijeni. Brazilci smatraju da je manje više i prirodnije te da žene s malim grudima izgledaju elegantnije.

Japan: Lolita!
Slatke i 'nevine' djevojčice prototip su ljepote u Japanu. Tzv. kawaii ili lolita djevojke ponašaju se pomalo djetinjasto, izbjegavaju ozbiljnu odjeću i svim snagama se trude ne izgledati zrelo i odraslo. Trend je počeo 70-ih godina, a prate ga i Manga stripovi.

Kina: Blijedo je lijepo
Turistkinje iz Kine vjerojatno u nevjerici gledaju kako se Europljanke i Amerikanke izležavaju na plaži i odlaze u solarij. Kineskinje, naime, čine sve kako bi se zaštitile od sunca i zadržale blijedu put.

SAD: Mladost
Amerikanke bi najradije zaustavile vrijeme. Prošle godine u SAD-u je provedeno 1,47 milijuna plastičnih operacija sa samo jednim ciljem - vraćanjem lica u mladost. Trend, naravno, predvode zvijezde iz svijeta filma i glazbe. 

17.09.2010. 10:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh