« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SMIRENJE SITUACIJE

I u Brodsko-posavskoj županiji stanje pod kontrolom

Na poplavljenim područjima u Brodsko- posavskoj županiji stanje je i dalje vrlo ozbiljno ali pod kontrolom

(Danijel Soldo/CROPIX)
Više o

poplave

,

Brodsko-posavska županija

Na području općine Oriovac uz rijeku Orljavu koja unatoč laganom padu bilježi rekordan vodostaj jučer su se užurbano gradili zečji nasipi kako bi se spriječilo prodiranje vode u naselja. U akciji je sudjelovalo 500 ljudi. Uz pripadnike DVD-eova s toga područja, djelatnike vodoprivrede i mještane u spašavanje se uključila i vojska s odgovarajućom opremom i mehanizacijom. Kako bi se nasip uz Orljavu utvrdio postavljeno je čak 20 tisuća vreća s pijeskom.

Na poplavljenim područjima u Županiji kiša je prestala padati. Na istoku Županije oko kanala Biđ čiji je vodostaj rastao voda se ipak lagano počela povlačiti. No u općini Vrpolje gdje su poplavljene tri ulice evakuirani stanovnici iz dvadesetak kuća i dalje su na izmještenoj lokaciji u dvorani mjesne škole.

U poplavljenim područjima u okolici Broda situacija je od jučer povoljnija. Ipak u slavonsko brodskim naseljima Podvinje i Brodsko Vinogorje aktivirala su se 4 klizišta i ugroženo je desetak kuća a dvije su obitelji morale napustiti svoje domove. U nekim naseljima brodske i novogradiške posavine zbog zamućenih bunara voda nije za piće pa se stanovništvo opskrbljuje pitkom vodom iz cisterni koje stižu iz drugih dijelova zemlje. (hina/metro-portal)

03.06.2010. 11:07:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh