« Fun
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Gušti su gušti

I šišmiši vole oralni seks

Prema najnovijem istraživanju objavljenom u magazinu Science, voćni šišmiši regularno upražnjavaju oralni seks

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Telegraph)
Više o

oralni seks

,

šišmiši

Studija je otkrila da dvije trećine ženki voćnog šišmiša (Cynopterus sphinx), izvode felatio na svojim muškim partnerima. Do ovog otkrića, jedine životinje, ako izuzmemo ljude, koje su do sada prakticirale oralni seks bile su bonobo čimpanze.

Znanstvenik Libiao Zhang i njegov tim biologa sa Guangdong Entomological Instituta u Kini, otkrili su da ženke voćnog šišmiša entuzijastično pristupaju ovoj radnji, a čak ih 70 posto pruža zadovoljstvo oralnog seksa svojim partnerima. Istraživanje je pokazalo da na taj način produžuju trajanje seksualnog odnosa.

Znanstvenici još uvijek spekuliraju zbog čega ženke žele dulji seks. Pretpostavljaju da bi razlog mogao biti poboljšanje prenošenja sperme ili da zadrže privrženost mužjaka.

Frans de Waal, primatolog sa Sveučilišta Emory u Atlanti tvrdi kako je oralni seks među životinjama mnogo češći nego što se pretpostavljalo, međutim ta činjenica nije poznata javnosti. ˝Glavni razlog jest što je to, na neki način, još uvijek tabu tema.˝

Paul Vasey sa Sveučilišta Lethbridhe u Kanadi, smatra kako bi razlog mogao biti evolucijske prirode, ali isto tako šišmiši bi to mogli raditi samo iz čiste zabave.

11.11.2009. 09:47:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh