« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SVE VIŠE NEZADOVOLJNIH

I Portugalci prosvjeduju protiv vladinih mjera

Tisuće ljudi sudjelovalo je u štrajkovima i prosvjedima, organiziranim na poziv najvećeg saveza sindikata, protiv mjera štednje koje je poduzela portugalska vlada

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

štrajk

,

prosvjed

,

Portugal

"Tisuće radnika izašle su na ulice u cijeloj zemlji kako bi iskazale nezadovoljstvo putem kojim je krenula vlada", izjavio je čelnik Opće konfederacije portugalskih radnika (CGTP) Armenio Carlos.

Prosvjedi su održani u svim većim gradovima, a u Lisabonu se u središtu grada na velikoj vrućini okupilo "nekoliko tisuća prosvjednika" koji su se potom uputili prema službenoj rezidenciji portugalskog premijera Josea Socratesa, rekao je Carlos, izrazivši "veliko zadovoljstvo" odazivom radnika na skupove i štrajkove. Portugalska policija nikad ne objavljuje svoje procjene broja sudionika na pojedinoj manifestaciji.

U željezničkom prometu traje 24-satni štrajk u kojem sudjeluje oko 50 posto zaposlenih, ali većih poremećaja u prometu nije bilo. Kraće štrajkove, po tvrdnjama sindikata, organizirali su i zaposlenici u lokalnoj upravi te u metalurškoj i kemijskoj industriji. (hina/metro-portal)

08.07.2010. 21:41:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh