« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
koncert u Ljubljani

I Madonna kamen spoticanja između Slovenaca i Hrvata

Madonnu u Sloveniju dovode Hrvati, a u Moskvu ide "plod slovensko-hrvatske ljubavi"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Madonna

,

Madonnin koncert u Ljubljani

,

karte za Madonnu

Oko 60.000 karata po cijeni od 60 do 100 eura bit će prodano za koncert Madonne na ljubljanskom hipodromu Stožice 20. kolovoza ove godine ako obožavatelje američke pjevačice u Sloveniji ne odvrati podatak da je regionalni posrednik za organizaciju koncerta jedna hrvatska agencija, na što već ima primjedaba.

"To će biti jedan od najvećih glazbenih događaja kod nas, a zbog financijske krize i znatan financijski zalogaj za organizatore, ali je neobično da su se oni odlučili za hrvatskog promotora", izjavio je za ljubljansko "Delo" od ponedjeljka jedan od doajena slovenske koncertne scene i organizator gostovanja stranih glazbenika Igor Vidmar.

Koncert organizira hrvatski Lupa promotions koji je za agenciju Live Nation zadužen za područje bivše Jugoslavije, a Vidmar kaže da je to mimo uobičajene prakse u tom poslu.

"To što su se odlučili za hrvatskog a ne slovenskog organizatora neobično je i nekorektno, možda je razlog u tome što Hrvatska ima drukčiji porezni sustav od Slovenije", kazao je Vidmar.

Unatoč primjedbama domaćih organizatora koncerata slovenski mediji najavljuju da će Madonnin koncert u Ljubljani biti vjerojatno rasprodan iako će financijska kriza utjecati na prodaju karata koje se puštaju u prodaju sredinom ovog mjeseca.

Da glazba ne mora postati dodatna "sporna točka" u odnosima s Hrvatskom slovenski mediji u ponedjeljak dokazuju primjerom dvoje mladih Hrvata koji su trijumfirali na izboru za pjesmu koja će Sloveniju predstavljati na natjecanju za pjesmu Eurovizije.

Po drugi put za redom, nakon lanjskog uspjeha s "Cvijetom juga" pobjedu je u jakoj konkurenciji i ove godine odnio mladi riječki skladatelj Andrej Babić, a uz gudački kvartet "Quartissimo".

Njegova pjesma "Love Symphony" osvojila je najviše glasova publike i predstavljat će Sloveniju u Moskvi na prednatjecanju za pjesmu Eurovizije.

Još više oduševljenja u deželi polučila je opatijska pjevačica Martina Majerle koja je pjesmu izvela, kad je rekla da je ona Hrvatica, ali da joj je djed Slovenac, pa pobjedu posvećuje njemu.

To je neke medije već ponukalo da izađu sa naslovima da slijedi faza "glazbene" diplomacije koja bi mogla popraviti odnose Ljubljane i Zagreba, te da u Moskvu putuje "plod slovensko-hrvatske ljubavi", s dobrim izgledima za uspješan plasman. (hina/metro-portal)

02.02.2009. 13:27:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh