« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
VIŠE OD 40 IZVOĐAČA

I Cypress Hill na T-mobile INmusic festivalu

Kalifornijska hip hop grupa Cypress Hill najnoviji je potvrđeni 'headliner' šestog T-Mobile INmusic festivala, koji će se održati 21. i 22. lipnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži

Fotografija vijesti
Više o

T-mobile INmusic festival

,

Jamiroquai

,

Arcade Fire

,

Cypress Hill

Uz njih će nastupiti i Jamiroquai, Arcade Fire, Nicka Cave i Grinderman te TV on the Radio, a program se i dalje proširuje, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Uz proslavljene svjetske glazbenike očekuje se da će na šest pozornica nastupiti više od 40 izvođača, a pregovara se i o dodatnoj večeri što ovisi o pregovorima s Gradom Zagrebom. Zoran Marić, direktor festivala, rekao je da, bez obzira na međunarodnu prepoznatljivost i interes publike, Grad zanemaruje festival. Livadu na kojoj će se održavati želi naplatiti 350 tisuća kuna, a za jednog djelatnika "Jaruna" koji bi na festivalu radio tri dana traži i do 15 tisuća kuna, rekao je.

To je potpuno promašena kulturna politika koja ne razumije da je suvremena glazba kulturno relevantna, istaknuo je Marić, napomenuvši da je Novi Sad, grad s osam do deset puta manjim proračunom od zagrebačkog, za festival "Exit" ove godine izdvojio oko 500 tisuća eura.

Podsjetivši da je "Times" INmusic proglasio jednim od najboljih europskih festivala, a BBC ga je prozvao "festivalskim draguljem", Marić je izvijestio da je ove godine festival prepoznala i Europska unija, koja će ih financijski poduprijeti u dijelu programa s europskim izvođačima. Glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš ustvrdio je da kod Ministarstva kulture i Grada Zagreba festivali poput INmusic-a nikada ne dolaze na red, unatoč tome što na, od inozemnih kritičara iznimno hvaljenu lokaciju, dovodi doajene rock glazbe i niz novih glazbenih imena.

Maja Weber iz odnosa s javnošću T-HT-a najavila je da uskoro kreće festivalski TV kanal na MAXtv-u, koji će prikazivati nastupe s prošlih i ovogodišnjeg festivala i putem kojega će se održati natječaj za grupe koje će publika glasovanjem izabrati za nastup na glavnoj festivalskoj pozornici. Dubravka Mičić iz Turističke zajednice Grada Zagreba rekla je da je festival prepoznat kao nezaobilazno događanje za ljubitelje kvalitetne glazbe, dobre zabave i vrhunske atmosfere, a pozicionirao je Zagreb kao jedno od glavnih koncertnih odredišta na europskoj turističkoj karti.

O pregovorima s gradom ovisit će i organizacija šestodnevnog kampa na jugozapadnoj strani Velikog jezera, s obzirom da je od 50 tisuća posjetitelja u proteklih pet godina, veliki broj došao u Zagreb iz svih krajeva Hrvatske i regije. Cijena ulaznice je 440 kuna, odnosno između 290 i 440 kuna, ovisno o tome kada su kupljene i jesu li kupljene po posebnim cijenama s popustom.

09.03.2011. 15:49:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh