« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SKANDAL

Berlusconi i od crkve dobio po prstima

Tko god prihvati javni položaj mora razumijeti osjećaj mjere i čast koji s njime dolaze, poručila je crkva Berlusconiju

Berlusconi
Berlusconi (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Katolička crkva

Talijanski biskupi upozorili su premijera Silvija Berlusconija  porukom "da političari koji se nemoralno ponašaju štete ugledu države i njenoj budućnosti", prenosi Hina.

Kardinal Angelo Bagnasco rekao je da politički glib nosi i sjeme "antropološke katastrofe" u kojoj mladi vide lak novac, moralno kompromitiranje i samoprodaju kao put prema uspjehu umjesto rada i postupanja po pravilima.

Bagnasco, predsjednik talijanske biskupske konferencije, u svom je govoru govorio o "zabrinjavajućim oblacima nad Italijom", "zamkama licemjerja" i "moralnoj slabosti" koji se šire zemljom.

"Tko god prihvati javni položaj mora razumijeti trezvenost, osobnu stegu, osjećaj mjere i čast koji s njime dolaze", rekao je.

S obzirom da je crkva najavila da će se Bagnascov govor odnositi na takozvanu "aferu Rubby" nema dvojbe o kome je govorio iako kardinal nije imenom spomenuo premijera.

Silvio Berlusconi upleten je u novu seksualnu aferu, Rubygate, u kojoj ga tužiteljstvo Milana sumnjiči da je bio klijent maloljetne prostitutke Ruby podrijetlom iz Maroka te za zloporabu položaja.

24.01.2011. 21:32:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh