« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
MOBILNO

I BlackBerry krenuo putem Nokije

BlackBerry je prije ljeta objavio na službenim blogu da odustaju od daljnjeg razvoja BB 10 sustava, a u srpnju zaustavljanje proizvodnje klasičnih modela BlackBerry

Poznati telefoni otišli su u povijest
Poznati telefoni otišli su u povijest (Arhiva)
Više o

mobiteli

,

BlackBerry

,

pametni telefoni

BlackBerry je u segmentu softvera i usluge u drugom tromjesečju povećao prihod za 138 milijuna dolara, što je porast od gotovo 89%. Na drugoj strani, prihodi od prodaje mobilnih telefona doživjeli su opet fijasko i postali težak teret za kompaniju. BlackBerry si više ne može priuštiti da nosi taj teret. Zato su rekli zbogom razvoju pametnih telefona.

BlackBerry je prije ljeta objavio na službenim blogu da odustaju od daljnjeg razvoja BB 10 sustava, a u srpnju zaustavljanje proizvodnje klasičnih modela BlackBerry. Sada su službeno potvrdili da će samo istraživati i razvijati softvera te ga ustupiti po potrebi drugim hardverskim partnerima. Za njih je proizvodnja hardvera (pametnih telefona) gotova priča.

Strategija prodaje BlackBerry uređaja s naglaskom na sigurnosne značajke nije se pokazala uspješnom posljednjih godina. Za poslovni segment postali su njihovi pametni telefoni preskupi kao i za dio široko potrošačkog tržišta, nadogradnje su tekle presporo i razvoj aplikacija je gotovo stao. U kombinaciji s Android sustavom uređaji su nudili manji broj tehnički naprednih značajki u odnosu na konkurenciju po istoj cijeni (iako im je izrada bila vrhunska), a pridodamo li tome slab marketing, bilo je za očekivati da će prodaja podbaciti.

Što je, tu je. Za nešto starije generacije BlackBerry uređaji ostaju kultni modeli, osobito zbog hardverskih QVERTY tipkovnica, a mlađi neće moći vjerovati da je netko uopće mogao koristiti male hardverske tipke. :D  

30.09.2016. 09:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh