« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
70.000 PROSVJEDNIKA

I Belgijanci izašli na ulicu

Belgijski prosvjedi održavaju se samo dan nakon općeg štrajka u Grčkoj te dva dana nakon velikih prosvjeda zbog mirovinske reforme u Velikoj Britaniji

Fotografija vijesti
Više o

Bruxelles

,

Belgija

,

prosvjedi

,

financijska kriza

,

kriza eurozone

Više desetaka tisuća nezadovoljnika prosvjedovalo je danas ulicama glavnog grada Belgije, glasno skandiarjući protiv mjera štednje koje nova vlada te zemlje misli provesti kako bi zaustavila krizu koja počinje izjedati ekonomsku snagu zemlje, prenosi Hina.

Glavni sindikati su na ulicama očekivali više od 50.000 prosvjednika. Organizatori tvrde da ih se već okupilo između 70.000 i 80.000.

"Dosta nam je da plaćamo za bankarske pogreške", rekla je glavna tajnica socijalističkog sindikata FGTB Anne Delemenne. "Belgija je postala fiskalni raj za najbogatije i fiskalni pakao za obične radnike", rekla je Delemenne.

Belgijski prosvjedi održavaju se samo dan nakon općeg štrajka u Grčkoj, dva dana nakon velikih prosvjeda zbog mirovinske reforme u Velikoj Britaniji i tjedan dana nakon velikih prosvjeda zbog oštrih mjera štednje u Portugalu. I Francuski su sindikati pozvali na nacionalni dan prosvjeda "protiv oštrih mjera štednje" 13. prosinca.

02.12.2011. 14:05:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh