« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
BOLNI REZOVI

HŽ Infrastruktura u devet mjeseci smanjila broj radnika za 800

VIDEO: Predsjednik uprave HŽ-infrastruktura Branimir Jerneić je naglasio da je zbrinjavanje viška zaposlenih proteklo "bez socijalnih potresa"

HŽ
HŽ (Vlado Kos/CROPIX/Infopunkt.tv)
Više o

otkazi

,

HŽ Infrastruktura

,

višak radnika

Poslovodstvo HŽ-Infrastrukture je na današnjoj novinarskoj konferenciji objavilo, da su u prvih devet mjeseci smanjili broj zaposlenih za gotovo 800 radnika, te da su istom razdoblju zabilježili 5 milijuna kuna dobiti, za razliku od istog razdoblja lani, kada su imali više od 20 milijuna kuna gubitka.

Predsjednik uprave HŽ-infrastruktura Branimir Jerneić je naglasio, da su u trećem tromjesečju imali  93 milijuna kuna manje prihode iz državnog proračuna, ali da su uvođenjem transparentne i efikasne nabave uštedili više od 100 milijuna kuna. Dodao je, da su od prodaje nekretnina, prije svega, odmarališta na moru, prihodovali 46 milijuna kuna

Obaveze prema dobavljačima su manje za 108 milijuna kuna, a dani plaćanja više nego prepolovljeni u odnosu na prošlu godinu jer su svedeni sa prosječno 129 na 55 dana. No, smanjili su i izdavanja za prekovremeni rad i dnevnice za 5,5 milijuna kuna.

Jerneić je najavio i nove poslovne projekte, kao što je modernizacija signalizacije na glavnom zagrebačkom kolodvoru, te investicije na prugama prema Rijeci i Koprivnici, kao i sanacija mosta preko Save kod Jakuševca.

Naglasio je, kako je zbrinjavanje viška zaposlenih proteklo bez socijalnih potresa, te najavio potpisivanje kolektivnog ugovora sa sindikatima.

03.11.2010. 16:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh