« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
SUBORCI

HVIDR-a podupire uhićene Pume

Branitelji kažu kako su mislili da je odlaskom Carle del Ponte završena era ulizivanja Haagu

(Damjan Tadić/Cropix)
Više o

ratni zločin

,

HVIDR-a

,

Ivan Pandža

,

7. gardijska brigada

,

Pume

,

Ilija Ačkar

,

Ivan Pšenica

Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) grada Zagreba i Zagrebačke županije s još nekim udrugama iz Domovinskog rata iskazali su danas potporu, zbog navodnih ratnih zločina, uhićenim pripadnicima bivše 7. gardijske brigade "Puma", istaknuvši na konferenciji za novinare da je potrebna veća sloga i zajedništvo branitelja u takvim događajima.

Ilija Ačkar, predsjednik Udruga branitelja logoraša Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije pozvao je hrvatsku vlast da prekine progon hrvatskih branitelja za ratne zločine sve dok Srbija ne prizna svoje sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku i sama ne kazni svoje zločince.

Podsjetio je kako je udruga logoraša htjela nedavno posjetiti bivši logor Stajićevo u Vojvodini, ali im je, dodao je, srbijanska vlast odbila jamčiti zaštitu i sigurnost.

Kritizirajući hrvatske vlasti i njihovo ponašanje prema braniteljima, predsjednik zagrebačke HVIDRA-e upitao je tko je sljedeći, najavivši da će to očito biti pripadnici bivše 4. topničke brigade zbog, kako kaže, "topničkih dnevnika".

Predsjednik Udruga obitelji zatočenih i nestalih branitelja Ivan Pšenica naglasio je da je sada potrebno zajedništvo hrvatskih branitelja. Po njegovim riječima predsjednici, kako je rekao, velikih udruga iz Domovinskog rata šute o sadašnjim događajima.

Ustvrdivši da se ne poštuje ni saborska deklaracija o Domovinskom ratu, napomenuo je da hrvatska vlast istražuje i same naznake da je netko od hrvatskih branitelja počinio ratni zločin, a srpski ratni zločini se ne procesuiraju.

Predsjednik zagrebačke HVIDR-e Ivan Pandža rekao je kako se "mislilo da je odlaskom bivše glavne haaške tužiteljice Carle Del Ponte "ulizništvo i podaništvo pred haaškim sudom prestalo". Podsjetio je da za razaranje Vukovara još nitko nije odgovarao. (hina/metro-portal)

21.10.2009. 14:52:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh