« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
UGAŠENI ŠKOJ

Hvarani revoltirani ukidanjem jutarnje opskrbne linije iz Splita

Razumijemo teško stanje u državi, ali nas s otoka o kojem se radi nitko nije pitao za savjet, poručila je gradonačelnica Staroga Grada

Stari Grad
Stari Grad (Wikipedia)
Više o

Split

,

Hvar

,

Stari Grad

,

opskrbna linija

,

Đurđa Plančić

Stanovnici otoka Hvara revoltirani su što im je ukinuta jutarnja brodska veza iz Splita koja je najvažnija za gospodarstvo tog otoka te za njihovu opskrbu, izjavila je danas na konferenciji za novinare u Splitu gradonačelnica Staroga Grada na Hvaru i predsjednica starogradskoga SDP-a Đurđa Plančić.

Gradonačelnica Plančić je rekla kako je u prošli petak Jadrolinija odlučila ukinuti brodsku vezu koja je ujutro u 7 sati polazila iz Splita prema Hvaru, a iz Staroga Grada vraćala se u 14:30 sati, dodajući kako je nužno žurno ponovno uspostaviti tu vezu.

Konferencija za novinare organizirana je u sjedištu splitsko-dalmatinskoga županijskog SDP-a s nazivom: "Zašto nam gasite život na škoju?"

"Mi razumijemo teško stanje u državi i da treba štedjeti, ali nam je čudno da se ukida opskrbna linija za Hvar iako postoje još tri brodske linije iz Splita za taj otok, ali nas na Hvaru nitko nije pitao za savjet", rekla je Plančić.

Dodala je kako je jučer na koordinacijskom sastanku svih četvero gradonačelnika s otoka Hvara i četvero predsjednika gradskih vijeća na tom otoku izražen oštar prosvjed zbog ukinuća te opskrbne veze te je zatraženo da se ona u roku od pet dana ponovno uspostavi.

Plančić je optužila Lučku upravu Splitsko-dalmatinske županije da "ubire" golem novac od starogradske luke, druge po prometu u toj županiji, a zauzvrat ne ulaže ništa kako bi u njoj poboljšala uvjete.

Napomenula je da bi Hvarani trebali upravljati "vlastitim resursima" i morali bi imati "svoju lučku upravu u Starome Gradu".

Upozorila je i na teškoće u korištenju zdravstvenih usluga otočana te teškoće u tvrtki "Hvarska vinarija", pri čemu je dodala da su i zaposlenici u hotelima na otoku u sve većim teškoćama. Zabrinuti smo što će ove godine biti od hvarskog turizma, rekla je starogradska gradonačelnica Plančić. (hina/metro-portal)

09.03.2010. 17:05:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh