« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
POMOĆ

HV spreman intervenirati u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Zbog vremenskih neprilika koje su pogodile Hrvatsku pripadnici Hrvatske vojske spremini su pomoći unesrećenim ljudima

Fotografija vijesti
Više o

nevrijeme

,

Hrvatska vojska

,

snijeg

,

Hrvatska

,

evakuacija

Na današnjem sastanaku Stožera za zaštitu i spašavanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji dogovoreno je da će zbog vremenskih neprilika intervenirati i pripadnici Hrvatske vojske (HV) bude li to potrebno, posebice pri spašavnju ljudi, izvijestio je dožupan Luka Brčić, javlja Hina.

"Razgovarali smo o tomu da se u slučaju potrebe u pomoć uključe helikopteri Hrvatske vojske", izjavio je Brčić za Hinu.

Sastanak Stožera za zašitu spašavanje održan je nakon što je danas župan Ante Sander zbog vremenskih neprilika proglasio izvanredno stanje na području Splitsko-dalmatinske županije. Na sastanku Stožera, po Brčićevim riječim, nazočio je i minister unutarnjih poslova Ranko Ostojić, te general Mato Obradović, kao i predstavnici Hrvatskih cesta, zdravstvenih ustanova, Hrvatske gorske službe spašavanja, vatrogasaca.

"Zaključeno je da je u aktualnim vremenskim neprilikama najvažnije sačuvati zdravlje ugroženih ljudi", rekao je Brčić. Dodao je kako će se pacijenti koji su došli na dijalizu u splitski KBC, a nisu se uspjeli vratiti svojim domovima u više dijelova županije, zadržati u KBC-u dok se vremenske prilike ne poprave.

"Također su zaduženi svi gradonačelnici i načelnici općina na području Splitsko-dalmatinske županije da u svojim mjestima aktiviraju Stožere za zašitu i pozovu da se u njih uključe i privatnici s cjelokupnom raspoloživom mehanizacijom i vozilima kako bi se sudjelovalo u uklanjanju snijega i pomaganju ugroženima", kazao je Brčić.

Prema izvješćima s terena danas je najteže stanje na području Imotskog i Vrgorca gdje snježni nanosi povremeno stvaraju zapuhe i po nekoliko metara visine, ponegdje čak između pet i deset metara.

04.02.2012. 16:34:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh