« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
partijanje u gorici

Humphrey Bogart festival u Velikoj Gorici

Festival novog izričaja okupirat će tjedan dana razne prostore u Velikoj Gorici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HBF)
Više o

Velika Gorica

,

Humphrey Bogart Festival

Velika Gorica će od  23. - 29. studenoga  biti okupirana mladim i talentiranim likovnim i glazbenim  umjetnicima koji će kroz 7 dana festivala na različitim lokacijama po Velikoj Gorici  posjetiteljim pružati pregršt dobre zabave. Program ovogodišnjeg festivala počinje u ponedjeljak  23.studenog u 20h izložbom fotografija mladih velikogoričkih umjetnika Izzidorius Wheelmana, Filip Bundala i Matije Ljubeka u prostoru Gimnazije Velika Gorica gdje će posjetitelji festivala uz mali prigodan domjenak moći uživati u fotografijama navedenih mladih umjetnika.

Drugi dan festivala namijenjen je projekcijama animiranih filmova koje će se održati u Klubu 100 u Velikoj Gorici s početkom u 20h i gdje će posjetitelji moći pogledati Pale Coocon, Cat soup, Voices of a distant star, Demon city Shinjuku, i druge.

U srijedu 25. studenog u muzeju Turopolje s početkom u 20h održat će se jazz koncert na kojem gostuje Franciska Fis uz pratnju te večer slam poezije.  Franciska će otpjevati prisutnima svoje iskustvo klupskih svirki, života na rubu, služanja jazza, i da u pjesmama koje su pola stoljeća starije od nas možemo i danas naći značenje i poruku - te da ako hoćemo nekoga zavesti, one najbolje funkcioniraju, nakon čega će Ivan Laić, Tremens, Dijana Ćurković, Zlatko Majsec, Dejan Indžić i Vuk Z. Oreb nastaviti večer sa čitanjem slam poezije.

Četvrti dan festivala kreće se sa koncertnim dijelom festivala i posvećen je nastupima velikogoričkih bendova, pa 26.studenoga s početkom u 21 h u Klubu 100 svira Vedran Ivorek - Tafra, Predgrupa i El  Camino.

U petak 27. studenoga u klubu 100 s početkom u 22h gostovat će jedan od najpoznatijih zagrebačkih up beat dub bendova Radikal dub kolektiv i Trip To Zion dj's Jan Becele i Maya. Radikal Dub Kolektiv nastao je sredinom proljeća 2002. godine te se koncipirao na d.i.y./underground uvjerenjima. Isprva su počeli eksperimentirati sa nekom njihovom vizijom dub, reggae, ska, punkrock i trance/ambijentalnog zvuka što je i rezultiralo izdavanjem prvog istoimenog albuma iz 2004 dok su koncentrirali na sviranje i produciranje live, upbeat dub muzike.

Trip To Zion kao inicijativa građana djeluje od ožujka 2005.g. s ciljem promoviranja DJ kulture, glazbenih skupina i sound systema iz Hrvatske čiji je glazbeni izričaj baziran na vrstama glazbe kao što su: reggae, dub, d'n'b, jungle, breakbeat i trance.

U subotu 28.studenog. u Klubu 100 od 22h ugostit ćemo koprivničko-varaždinski kvartet ujedno naš međunarodno poznat bend Overflow. Status koncertne atrakcije stekli su svojim žestokim nastupima, melodičnim hitovima, pozitivnoj energiji koja pršti sa pozornice, te veseloj atmosferi koja prati njihove nastupe. Spadaju među hrvatske izvođače s najviše koncertnih nastupa i mnogi ih smatraju ponajboljim europskim punk rockerima. Uz Overflow će nastupat sve poznatiji velikogorički bend Ne znam kak se zovu ali frajer mi je susjed.

U nedjelju 29. studenog  se selimo u Irish pub gdje će posjetitelji moći provesti ugodno nedjeljno veče slušajući Kantautorski trio šansone: Vladanka Ivković, Romana Mlinarić-Orešnik i Sonja Mrnjavčić s početkom u 20h.

 Više o festivalu možete potražiti na www.gas.hr .

16.11.2009. 21:38:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh