« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
SVJETSKI DAN HRANE

Humanitarnom akcijom prikupljeno osam tona hrane za najsiromašnije

Hranu su mogli darovati građani, kupci u deset trgovačkih centara, koji će tako pomoći oko 2000 obitelji

Fotografija vijesti
Više o

hrana

,

siromaštvo

,

humanitarna akcija

U akciji prikupljanja hrane u većim trgovačkim centrima u Rijeci i okolici prošlog vikenda prikupljeno je nešto više od osam tona hrane za najsiromašnije obitelji, piše Hina.

Tu je akciju organizirala humanitarna udruga Banka hrane Hrvatske, a pokrovitelj joj je bila Primorsko-goranska županija.

Hranu su mogli darovati građani, kupci u deset trgovačkih centara, koji će tako pomoći oko 2000 obitelji. Prikupljena hrana dostavit će se udrugama i organizacijama koje skrbe za socijalno najugroženije građane sa širega riječkog područja, i to Socijalnoj samoposluzi, Domu za psihički bolesne odrasle osobe "Turnić", Kući utočišta za siromašne i beskućnike, Domu za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja "Sveta Ana", Muslimanskome dobrotvornom društvu "Merhamet", Domu za starije i nemoćne osobe u Voloskom te udrugama "Za bolji svijet" i "Aškalija".

Akcija je organizirana u povodu Svjetskog dana hrane, 16. listopada, a svrha joj je, uz izravnu pomoć najpotrebitijima, ojačati solidarnost među ljudima u borbi protiv gladi, pothranjenosti i siromaštva.

19.10.2011. 17:53:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh