« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
TREĆI

Humanitarni open air ''Nasipavanje'' 6. i 7. kolovoza

Na festivalu ''Nasipavanje'' ispod Jankomirskog mosta u Zagrebu prikupljaju se sredstva za oboljele Ričarda Rikija Dobranića i Leticiju Ivanec

festival Nasipavanje
Više o

humanitarna akcija

,

zagreb-info

,

Stonewall

,

David Carter

,

Rezultati istraživanja su objavljeni na godišnjem skupu Američkog astronomskog društva.

,

sunčeva aktivnost

,

promjena klime

Treći Nasipavanje Open Air Multifest održava se 6. i 7. kolovoza ispod Jankomirskog mosta u Zagrebu. Kao i kod prva dva festivala, razlog je humanitarni - prikupljaju se sredstva za Ričarda Rikija Dobranića koji boluje od karcinoidne bolesti srca, neuroendokrinog tumora nepoznatog primarnog sijela te kroničnog perikarditisa i metastaza na jetri.

Mjesečni troškovi lijekova za Rikija iznose oko 3.000 kuna, a fizikalna terapija i troškovi življenja još toliko. Festival će pomoći Rikiju da ojača duhom i tijelom, jer je on sam začetnik ovog humanitarnog događaja. Osim njemu, dio prihoda festivala ići će i trogodišnjoj Leticiji Ivanec koja boluje od Downowog sindroma.

Mnogi glazbenici rado nastupaju za Rikija, a oko same organizacije veliki dio je napravila dugogodišnja organizatorica glazbenih događanja Jelena Božić Lela.

''Sama ideja kako i inicijativa potekla je od Rikija, a ja sam se priključila čim sam uvidjela da je do jučer nepokretnom Rikiju upravo organizacija i rad oko festivala dalo snage da se ponovno osovi na noge unatoč svim prisutnim bolovima'', kaže Jelena Božić Lela.

U dva dana će na četiri pozornice nastupiti oko 50 izvođača, od kojih organizatori posebno izdvajaju nastup Ludina i Dejana Rakara Raksija. Karta za oba dana je 20 kuna, a u nju je uključeno i piće dobrodošlice. Prvih 200 posjetitelja moći će kušati aperitiv iz proizvodnje Rakije Perković. Zabava kreće u petak od 18 sati i traje do nedjelje ujutro u 9 sati.

''Pozivam ljude u što većem broju na sva 'Nasipavanja', jer sam svjesna da se u ovim teškim vremenima kada ima puno obmana i prevara stvara doza nevjerice po pitanju dobrotvornog rada, ali ja osobno garantiram da je to sve tako kako je navedeno i najavljeno, te da se svojim dolaskom na festival mogu osobno uvjeriti u Rikijevo stanje u kojem se nalazi'', kaže Lela.

Dakle, uživajte u dobroj glazbi na svježem zraku i činite dobra djela.

Piše: Tina Žagar/She.hr
04.08.2010. 15:06:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh