« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
HUMANITARNO

Humanitarni koncert Play & Pray for Japan Zagrebačke filharmonije 4. travnja

Ulaz na koncert bit će slobodan, a Zagrebačka filharmonija poziva sve ljude dobre volje da pruže pomoć za Japan donacijom na poseban broj žiro-računa Crvenog križa

Play&Pray for Japan Zagrebačke filharmonije
Više o

Japan

,

Zagrebačka filharmonija

,

pomoć

,

Uroš Lajovic

,

Kazushi Ono

Zagrebačka filharmonija svakodnevno prati razvoj događaja u Japanu, a s ovom dalekom zemljom vežu je i posebne veze, jer je veliki japanski maestro Kazushi Ôno - u našim najtežim godinama, u jeku Domovinskoga rata - ispisao čak šest godina povijesti našega orkestra. Zagrebačka filharmonija dakako nije zaboravila niti veliku donaciju od čak milijun njemačkih maraka kojom je Japan u to isto vrijeme omogućio kupovinu novih vrijednih instrumenata za orkestar.

Iako je maestro Ôno potvrdio da će ravnati ovim koncertom, zdravstveni razlozi nažalost su ga spriječili u planiranom dolasku u Zagreb. Njegovu je ulogu odmah preuzeo veliki prijatelj Zagrebačke filharmonije maestro Uroš Lajovic, koji će zajedno sa Zagrebačkim filharmoničarima u ponedjeljak 4.4. izvesti Tragičnu uvertiru Johannesa Brahmsa i Petu simfoniju Ludwiga van Beethovena.

U ime maestra Ônoa publici u dvorani obratit će se njegova supruga Yuriko Ôno. Stihovima pjesme Pobratimstvo lica u svemiru Tina Ujevića i njihovom humanom porukom "Ne boj se! Nisi sam!" u izvedbi dramskog umjetnika Gorana Matovića simbolično će biti poslana poruka prijateljstva, a zborskim pokličem U boj, u boj iz Zrinjskog Ivana pl. Zajca uz sudjelovanje Zbora Ivan Goran Kovačić i podrška narodu Japana da smogne snage i ne preda se strahotama koje su ga zatekle.

Ulaz na koncert bit će slobodan, a Zagrebačka filharmonija poziva sve ljude dobre volje da pruže svoju pomoć za Japan donacijom na poseban broj žiro računa Hrvatskoga crvenog križa 234000 - 1511555516 pozivom na 02. Dobrovoljni novčani prilozi moći će se predavati i na za to posebno organiziram mjestima na samom koncertu.

Suorganizator koncerta je dugogodišnji partner Zagrebačke filharmonije BCC Services. Vjerujemo da će se cjelokupna javnost i mediji pridružiti našoj želji da ovim koncertom pružimo ruku pomoći prijateljskom Japanu i pokažemo da glazba doista nema granica.

 

28.03.2011. 17:38:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh